Dissabte, 27 novembre 2021

La Meva Temporada: Xicots de Vilafranca, l'any del primer 5de8!

|

- Publicitat -
11.12.2013 19:15h
Gabi Molero | La Meva Temporada
Xicots de Vilafranca

[dropcap]A[/dropcap]quest 2013 ha estat la 31 temporada de Xicots, any d’efemèrides a Cal Noi-Noi: 25è aniversari de la primera torre de 7 de la colla, 15 anys del primer 4de8 i, amb aquesta, 16 temporades fent castells de 8.

El viatge comença a les Fires de maig, on carreguem el 3de8 més matiner de la colla i que una setmana després el completem per la diada del firal. La primera clàssica de 8 no arriba fins a finals de juliol, la repetim a Martir’s Street i a diverses places.

Publicitat

Una de les actuacions més especials per la colla ha sigut  la de la Mare de Déu d’Agost, on folrem la Bisbal amb la tripleta de 8, amb la primera de les 3 torres de 8 que carreguem aquet any, deixant el nom de Vilafranca ben alt. Pocs dies després, la Festa Major de casa se salda  amb 6 castells de 8 i amb el primer intent de l’any sobre el 5de8, que tot i que no va reixir, va culminar una Festa Major histórica pel que fa als resultats.

Pels Xicots de Vilafranca el setembre normalment és “temporada baixa”, però aquest any continuem amb castells de vuit. A nivell personal em quedo amb el 4de8 de Cervera on hi ha un tou d’estrenes castelleres. S’intensifiquen els assaigs de cara a aquest 5de8, que continuen amb bona progressió.

Així per la diada de La Roser sortim de 3de8,  i a la segona ronda ataquem el segon intent de la catedral en aquesta temporada. Un 5de8 llarg, lleig de mides, i èpic, que tot i així, vam aconseguir carregar. Per fi és nostre!  Carregat ‘in-extremis’ però ja la tenim aquí: La Catedral Vermella, el millor castell de la nostra història!

Encara quedaven actuacions per tancar aquesta temporada i energies per  portar el pilar de 6 a plaça. En cap dels dos intents que provem no vam tenir sort. L’esforç de l’equip pilaner (en Ramon, en Quim, la Mireia, la Irene i la petita Xana) assajant a diari, per acabar de polir aquet pilar, no es va veure compensat, ni a Altafulla ni a Gelida van reixir els intents.

En resum la millor temporada de la història amb 29 castells de 8, més que mai, però amb deures pendents per l’any vinent: descarregar la torre, el 5 i el pilar de 6. I perquè no, somiar amb el 3de9 amb folre.

5de8xicots
Primer 5de8 dels Xicots de Vilafranca. Foto: Emma Pagès

 

Els millors castells de la temporada 2013 en xifres

4de8 12 descarregats
3de8 12 descarregats+1 carregat
2de8 amb folre 3 carregades
5de8 1 carregat

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.