Dissabte, 27 novembre 2021

La meva temporada: Moixiganguers d'Igualada, consolidació i maduresa de 8

|

- Publicitat -

Pau Mestre | La meva temporada

Moixiganguers d’Igualada

[dropcap]L[/dropcap]a temporada 2013 de la meva colla, els Moixiganguers, ha estat per mi l’any de la consolidació i maduresa en aquells “salts endavant” que vam estar fent al llarg del 2008 ( 1r 3 de 7 amb agulla) 2009 ( 1r 3 de 7 per sota i torre de 7 carregada) i 2010 ( primer 4 de 8 ). Des de l’any 2008 la colla ha anat creixent en quantitat i qualitat dels millors castells; però sempre de forma tranquil·la i esgraonada, la forma que crec que ha de créixer una colla: des de la base social i fent passets endavant i assentant-los abans de fer-ne de nous.

Partíem novament de la millor temporada morada, amb el punt culminant del Concurs de Castells de Tarragona on féiem la millor actuació morada ( 4 de 8, 9 de 7, 2 de 7), estrenant el 9 de 7, descarregant la primera torre i assolint el millor lloc entre les colles debutants. Moment d’èxtasi de la colla, i sobretot al meu parer de justícia amb la feina ben feta els últims anys. Però també amb la sensació particular, des de la pròpia ambició, que mereixíem arribar a final d’any amb aquests castells repetits i consolidats.

Publicitat

Precisament això és el què hem assolit el 2013: donar seguretat, tranquil·litat i sensació d’assentament en la gamma inicial dels castells de 8: 8 de 4 de 8 i 7 torres de 7, amb només una caiguda, crec que avalen aquest treball.

El 7 de 7 per Sant Jordi

[dropcap]D[/dropcap]esprés d’un inici un xic dubitatiu, amb l’entrada d’un nou equip tècnic molt jove que necessitava agafar les dinàmiques de treball per sentir-se còmodes, ens plantem a l’Aniversari assolint 3 castells de 7 i mig, com en els últims anys, però estrenant el 7 de 7 per primer cop en aquesta diada. Bons auguris pel què arribaria al maig.

La torre i el 4 arriben el Maig

[dropcap]L[/dropcap]a bona feina a inicis de Maig fa pensar en poder arribar a final de mes i estrenar-hi el 4 de 8 i la torre de 7. La torre arriba a Sabadell, un castell amb canvis a tots els pisos, excepte a terços de l’aliniació del 2012. Un repte al sac, doncs la descarreguem amb 5 mesos d’antel·lació respecte l’any anterior. Allí no s’arrisca amb el 4, que es decideix portar a plaça pròpia la setmana següent, en aquest cas amb un tronc pràcticament calcat al dels últims temps des de la base fins a quints. El descarreguem amb solvència i pensem en el proper pas: ajuntar 4 i torre en la mateixa actuació.

La nova clàssica morada

[dropcap]L[/dropcap]l mes de juny comença amb el primer 4 de 8 a Vic i l’objectiu de portar 4 de 8 i torre de 7 junts allà on fos possible. Ho assolim per primer cop a casa, a la Diada de Cal Tabola i tot i que això ens porta objectius més ambiciosos per Festa Major a finals d’Agost no portem a plaça el 3 de 8 i repetim 4 i torre, aquest cop amb el 7 de 7 descarregat. Millor diada de Festa Major en 18 anys i la més tranquil·la dels últims temps, ja que el 2009 i 2010 suposava estrenar nous castells, i el 2011 i 2012 intentar el 1er 4 de 8 de l’any ( quedant els 2 anys en carregat i condicionant la feina de les següents setmanes). Confiança màxima per consolidar aquests castells a Vilanova del Camí i Valldoreix, on hi tornem a portar 4, torre i aquest cop acompanyats del 5d7.

Canvi de dinàmica i objectius d’assaig: preparant el 3 de 8 i l’assalt al folre

[dropcap]L[/dropcap]a caiguda del 3 de 7 per sota a Sabadell porta a la tècnica a deixar de treballar-lo a assaig i dedicar aquest temps a preparar millor el 4 i la torre, i encarar definitivament l’assalt al 3 de 8; deixant força de banda els castells de 7 i mig. A mitjans de setembre posem acotxador al 3 de 7 net per primer cop, i a l’assaig especial a la fresca de finals de mes col·loquem dosos al 3 de 8 i quints al 2 de 8 folrat amb un folre molt reduït. La torre es descarta per aquest any però el 3 agafa forma.

Grans assajos i pocs fruïts a plaça. La cirereta del 3 de 8 no arriba per poc

[dropcap]L[/dropcap]a bona feina a assaig amb el 3  ve acompanyada de mals resultats a plaça a final de temporada. A Caldes de Montbui assolim novament un 4 de 8 defensat al límit i la torre de 7, però a Sagrada Família desmuntar el 4 i caure al 2 de 7 suposen contratemps importants a una setmana del repte. Tot i això s’arriba a Diada amb molt bones sensacions, però els dubtes a canalla condicionen l’actuació i l’estrena: després d’un 4 de 8 impecable desmuntem el 3 de 8 amb l’entrada d’acotxador i acabem sortint de plaça amb tan sols un castell descarregat i 4 intents desmuntats.

La millor temporada: preparats per fer un pas més

[dropcap]T[/dropcap]ot i el tram final irregular a plaça, les bones sensacions a assaig fan pensar en poder seguir creixent l’any que ve. Aquest any s’acaba amb un terç menys de castells de 7 i mig, molts més intents desmuntats i percentatge pràcticament calcat de caigudes, però amb la maduresa i tranquil·litat  en els castells de més dificultat ( gairebé tants 4 de 8 com en els 3 anys anteriors i més del triple de torres de 7 que el 2012). I molta feina feta al 3 de 8 i 2 de 8 per un 2014 de Concurs.

Els millors resultats de la temporada 2013 en xifres 
4de7 agulla 5 Descarregats
3de7 agulla 3 D
7de7 3D+1C
5de7 10 D
3de7 ps 1D
2de7 7D
4de8 8D
4de8mig
4de8 descarregat a la Festa Major d’Igualada. A dalt, primer intent (desmuntat) de 3de8 dels igualadins

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.