Dissabte, 27 novembre 2021

La meva temporada: La millor Joves torna a descarregar el 'castell total'

|

- Publicitat -
 09.12.2013 17:30h
Carles Herèdia | Colla Joves Xiquets de Valls
La meva temporada

[dropcap]E[/dropcap]l llistó estava ben amunt. La Joves de Valls iniciava la temporada 2013 amb el difícil objectiu de consolidar la regularitat i mantenir els excepcionals registres de l’any 2012.

La Colla Joves venia amb embranzida, però ben aviat es va topar amb les baixes extracastelleres que la van obligar a reinventar-se i a aixecar el peu a l’accelerador. Mentre algunes veus ja tornaven a fer créixer l’eterna remor sobre el rendiment de la Colla Joves, l’intent de 5de8 al Vendrell, els intents desmuntats al Milà o els problemes al folre del 4de9f del Pati van servir com a toc d’atenció pels d’en carrer d’en Gassó, que en van sortir reforçats. Amb treball i sense fer soroll, els vermells arribaven per Sant Joan bregats i  amb els deures fets, descarregant-hi  la primera tripleta de l’exercici.

Publicitat

Començava el juliol, mes de treball de portes endins i de baixada necessària –i volguda!- d’intensitat al carrer d’en Gassó. Era el moment per agafar forces per encarar el plat fort de la temporada i fer una gran tasca de millora del 5 i el 3. Un cop va tocar la diana de l’agost, la Joves responia amb una tripleta per Firagost, la seva millor actuació en aquesta diada. Es consolidava també Llorenç com a plaça de nou i es descarregava una altre tripleta a La Bisbal, aquest cop amb una execució brillant. La Joves tornava a fer por i encara havia de fer una altre tripleta a Igualada, millor actuació vista en aquella plaça, abans d’arribar a Sant Fèlix.

I així, a la plaça de la Vila, la Joves va tornar a descarregar el cinc de nou folrat i completava la segona millor actuació d’aquell gran dia. Arribat el setembre, Torredembarra veuria la millor actuació mai vista per Santa Rosalia, tripleta i, com a gran novetat: pilar de sis.  Començava la cursa per exprimir aquesta construcció al màxim.

El setembre es saldaria pels vermells amb dues tripletes més: el 10 de setembre a Valls  i per Sant Miquel a Lleida. La Paeria, ja consolidada com a plaça de referència pels vermells, no només veuria la millor actuació de la història a la demarcació, sinó que seria l’escenari de l’estrena del pilar de set vermell.

La regularitat exhibida ja era motiu d’èxit per la Joves, però faltava la cirereta de Santa Úrsula, el gran combat i l’ocasió per completar el seu gran objectiu: descarregar el quatre de nou net. Tota la feina de la temporada estava encarada en aquesta fita, en el castell total i en la consecució de la millor diada de la plaça del Blat. Amb la pressió ja al cap, la diada del Vendrell va viure l’ensurt en forma d’intent de quatre de nou amb folre. Una caiguda accidental, sense avís i, també, sense conseqüències.

I a Santa Úrsula va tocar recollir els fruits. El cinc de nou, molt treballat a assaig i descarregat ja a Sant Fèlix, es va comportar a la perfecció. És el quart consecutiu descarregat de la Joves. Amb la tranquil·litat que donava haver assolit un castell així, els “diables vermells” van vèncer també el gran repte del quatre de nou net. Tot i no assolir l’objectiu menor, el nou de vuit, la Joves, a la segona i amb garra, va coronar el primer pilar de vuit del seu l’historial. En dos mesos havien passat d’un pilar de cinc a un de vuit!

Un any perfecte per a la Joves, que aconseguia la millor actuació de la seva història i el millor registre mai vist a Valls. A més, aconseguia trencar per segon any consecutiu la barrera del cinc de nou, un llistó que els darrers anys era exclusiu dels Castellers de Vilafranca. Però els motius d’alegria encara van més enllà: renovació de troncs, terços nous, pilar de futur, retrobament amb les manilles i creació de base social. La cosa promet!

Els millors castells de la temporada 2013 en xifres
4de8 agulla 1 descarregat
5de8 11 descarregats
3de9 amb folre 10 descarregats
4de9 amb folre 8 descarregats+1 carregat
5de9 amb folre 2 descarregats
pde8 amb folre i manilles 1 carregat
4de9 sense folre 1 descarregat
JOVES
La Colla Joves dels Xiquets de Valls va tornar a descarregar el 4de9 sense folre 11 anys després. FOTO AURA DOMÈNECH
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.