Diumenge, 28 novembre 2021

La meva temporada: Castellers de Vilafranca; Aquest any sí!

|

- Publicitat -
14.12.2013 10:00h
Arnau Mañé | La Meva Temporada
Castellers de Vilafranca

[dropcap]L[/dropcap]a temporada 2013 ha estat un cop més la millor temporada de la història dels Castellers de Vilafranca. Hem aconseguit descarregar el 3de10 i hem resolt amb una eficàcia màxima la resta de construccions: tant sols una caiguda en tot l’any.

Vam començar la temporada amb un objectiu principal: descarregar el primer 3de10 amb folre i manilles de la seva història. Amb aquesta voluntat, el cap de colla dels verds, Pere Almirall i l’equip tècnic van dissenyar un pla de treball dirigit a treballar aquest castell.

Fires de maig
Publicitat

El primer castell de nou arribaria per les Fires de maig a la Plaça de la Vila, el 3de9 amb folre que vam descarregar-lo amb gran seguretat i el vam acompanyar d’un 4de8 amb l’agulla, una torre de 8 amb folre i el primer pilar de 6 de la temporada.

Vam anar freqüentant els castells de nou i de gamma alta de vuit, al llarg del maig i el juny i descarregant el primer 4de9 amb folre de la temporada a Sants. Vam consolidar els castells de vuit amb agulla, així com un esporàdic 5de8 al Serrallo.

Primers gammes extres

La primera gran prova de foc va ser la diada de les Santes a Mataró. Històricament, aquesta jornada castellera significa un punt d’inflexió a la temporada i marca el decurs d’aquesta. Allà vam plantar el primer gamma extra de l’any, descarregant una torre de 9 amb folre i manilles molt celebrada i emotiva. Els verds també vam completar l’inèdit 9de8, amb una sola enxaneta.

L’agost es va encarar amb grans il·lusions i esperances i sense perdre de vista l’objectiu principal i preestablert per Sant Fèlix: el 3de10. Vilanova, El Catllar i l’Arboç van tenir com a castells principals la torre emmanillada, el tres de nou amb l’agulla i el pilar de vuit, respectivament.

Sant Fèlix gloriós

Arribàvem en plenes condicions a Festa Major. L’objectiu era clar i tota la plaça ho sabia. No valia dubtar ni un moment. Amb la seguretat i confiança de que el teníem, els Castellers de Vilafranca vam descarregar el primer 3de10 amb folre i manilles. L’eufòria es va desfermar a plaça però no en teníem prou i es va completar una diada estratosfèrica. Vam afegir-hi tres construccions de característiques molt diferents: el 4de9 amb agulla, el 4de9 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. Millor diada de la història!

Segon tram de temporada

Els Castellers de Vilafranca vam descarregar un 4de9 sense folre per la diada de Santa Tecla (Tarragona) i un 3de9 amb folre i agulla a la Mercè (Barcelona). Aquest últim castell es va repetir a Reus i es va acompanyar d’un pilar de 8. 

Tots Sants 2013

La última diada de la temporada va ser per Tots Sants. Diada on vam descarregar el primer i únic 5de9f de l’any, el segon 3de10 de la nostra història i un 4de9 amb folre. També es va intentar per primer cop l’inèdit 4de10 que va cedir quan es col·locaven els setens. El cap de colla, Pere Almirall, ja va anunciar que serà un dels objectius de cara a la següent temporada. Vam acabar la diada amb un pilar de 8 descarregat, el cinquè de la temporada, igualant el nombre de màxims descarregats en un mateix curs.

Els verds, implicats amb el país

Un dels moments més emotius per la colla va ser la participació en el Concert per la Llibertat el 29 de juny al Camp Nou. Allà vam descarregar un magnífic 3de9f, completant el castell més alt vist a l’estadi i el castell presenciat per més públic de tots. La colla també va posicionar-se a favor de la independència de Catalunya assistint a la Via Catalana l’11 de setembre.

Els millors castells de la temporada 2013 en xifres
9de8 4 descarregats
3de9f 17 d
4de9f 14 d
Tde9fm 4 d
pde8fm 5 d
5de9f 1 d
4de9f agulla 1d
3de9f agulla 3d
4de9sf 2d
3de10fm 2d
3de10
Aquest any, sí! Els Castellers de Vilafranca han descarregat el 3de10, la seva bèstia negra, i per partida doble.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.