Dissabte, 27 novembre 2021

La meva temporada: Castellers de Barcelona, per fi la tripleta màgica

|

- Publicitat -
CANALLA04.12.2013 12:01h
Jordi Planas | La meva temporada
Castellers de Barcelona

[dropcap]E[/dropcap]ls Castellers de Barcelona hem aconseguit enguany la millor temporada de la nostra història. Vam aconseguir a la Festa Major del Clot descarregar dos castells de nou en una mateixa actuació i vam assolir, amb el cinc de vuit, la primera tripleta màgica de la nostra història. El pilar de sis i el quatre de vuit amb l’agulla han estat els dos altres grans èxits de la colla. Tot plegat ens ha dut a fer tres actuacions superiors a la de la Mercè del 2003, que fins aleshores era la millor diada del nostre historial, amb el tres de nou amb folre, el cinc de vuit i el dos de vuit amb folre descarregats.

[dropcap]V[/dropcap]am començar la temporada firmant una gran arrencada. El 17 de febrer descarregàvem el quatre de vuit en el marc de la diada de Santa Eulàlia. Era el primer castell de vuit que es veia enguany, i el més matiner de la història de la colla. Aquesta va ser la línia que va marcar la primera part de la nostra temporada: dues setmanes després descarregàvem el tres de vuit i a mitjans de març, a la Festa Major de Nou Barris, el cinc de vuit.

Publicitat

[dropcap]E[/dropcap]ls vermells vam encarar ja pel nostre 44è aniversari el que hauria pogut ser l’objectiu de tota la temporada: descarregar un castell de nou després de set anys sense aconseguir-ho. No tan sols vam descarregar el tres de nou amb folre, sinó que un mes i mig després, el 3 d’agost a la diada de Màrtirs Street a Vilafranca, completàvem també el quatre de vuit amb l’agulla, el cinc de vuit i el pilar de sis, aconseguint la que es convertia aleshores en millor actuació de la nostra història.

[dropcap]L[/dropcap]a segona part de la temporada va començar marcada per les dues diades de la Mercè. Els Castellers de Barcelona vam aconseguir-hi dues grans diades, tot i que no vam poder repetir l’actuació assolida a Vilafranca. Sí que vam aconseguir repetir-la, en canvi, per la Festa Major de Sarrià. El quatre de nou amb folre vermell va arribar finalment per la Festa Major del Clot, i sumat al tres de nou amb folre i el cinc de vuit, ens duien a assolir la nostra primera tripleta màgica i, per tant, la millor diada de la nostra història. Malgrat tot, no vam poder tancar la temporada repetint l’actuació a la Diada dels Minyons de Terrassa.

[dropcap]E[/dropcap]ls registres, tot i així, demostren la històrica temporada de la colla. Els Castellers de Barcelona hem descarregat sis tresos de nou amb folre, un quatre de nou amb folre, catorze cincs de vuit  —la colla que més n’ha descarregat enguany, i tres quatres de vuit amb l’agulla. Només hi ha hagut un castell sostre que no hem pogut aconseguir enguany i que sí que havíem aconseguit abans, el pilar de set amb folre, que va quedar en intent desmuntat al Clot. A més, hem treballat durant tot l’any el nou de vuit, que mai hem provat i que enguany hem tingut a tocar. El mateix ha passat amb el tres de vuit amb l’agulla, que és el tercer dels castells que ens han quedat pendents de cara al futur.

Els millors castells en xifres de la temporada 2013
pilar de 6 4 descarregats+2 carregats
2de8 amb folre 1 descarregat
7de8 2 descarregats+1 carregat
5de8 14 descarregats+ 1 carregat
4de8 agulla 3 descarregats+ 4 carregats
3de9 amb folre 6 descarregats+3 carregats
4de9 amb folre 1 descarregat
Vídeo 4de9 amb folre descarregat

Foto Natàlia Mochi

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.