Setmanari digtal

Divendres, 12 de agost del 2022

La Jove de Tarragona surt de la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres

|

- Publicitat -

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha renúnciat a la seva representació dins de la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), presidida per Pau Camprovin dels Castellers de Sants, i que va ser escollida el passat mes de març.

Després d’uns mesos de treball del nou equip de govern de la CCCC, la Jove de Tarragona n’ha observat un tarannà i una manera de fer que els genera “incomoditat i els allunya del projecte”. A l’hora de conformar la candidatura, la colla ha explicat en un comunicat, del qual ha tingut accès elmoncasteller.cat, que l’objectiu era treballar perquè la junta tingués un caràcter marcat i amb lideratges plurals que donessin a l’entitat la força i autoritat que “no havia acabat d’assolir mai”. A més de construir un equip obert i que sempre busqués el consens i al mateix temps estigués capacitada per encarar el conflicte en cas d’haver de protegir el bé col·lectiu. Segons la Jove, es va marcar també que la nova junta estigués formada per castellers de perfils professionals que cobrissin diferents àmbits de treball de l’entitat.

Publicitat

Per tot plegat, la colla tarragonina ha considerat que la nova junta no ha seguit aquesta línia i ha criticat que la dinàmica d’actuació ha estat “força centralitzada” des de presidència i direcció, així com una falta de comunicació i informació cap a la junta sobre diferents accions i decisions.

En aquest sentit, la colla ha expressat que el seu representant ha demanat deixar el càrrec, ja que considera que “no està rebent el respecte que se li deu ni a nivell personal ni institucional”. Com a entitat, la Jove de Tarragona ha comentat que no se sent representada ni còmode en la dinàmica actual de la junta i això ha motivat que l’entitat no pugui mantenir un perfil proactiu amb la CCCC.

Així mateix, els tarragonins han mostrat la seva contrarietat davant que la relació entre la colla i la CCCC s’hagi de fer via burofax. La colla va sol·licitar una reunió amb la junta per exposar aquest malestar, les preocupacions i els dubtes amb la junta, així com tractar problemàtiques més concretes com la resolució del conflicte dels drets d’imatge, l’incompliment del conveni de la base de dades CJXT-CCCC, la gestió de la comunicació de la Coordinadora o el retorn de l’activitat castellera en el marc de la pandèmia, entre d’altres.

Per això, la colla ha mostrat la seva preocupació davant la dificultat de disponibilitat d’agendes per a reunir-se amb la junta i que s’allargui fins al setembre per a la resolució. “Ens deixa en una situació indefinida que pot portar a considerar que no estem complint amb les nostres responsabilitats com a components de la junta”, han alertat els tarragonins.

Amb tot això, la colla ha designat el casteller Jordi Crespo com a enllaç de la colla amb la CCCC per mantenir les gestions entre ambdues.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.