Dijous, 30 de març del 2023

La gamma extra torna a la plaça del Blat

La Colla Joves corona el 2de8 sense folre 'in extremis' i la Colla Vella completa el pilar de 8

|

- Publicitat -

Hi havia expectació a la plaça del Blat amb motiu de la vigília de la Diada Nacional, fonamentat pels rumors en els programes de les dues colles. En especial per una construcció, el 2de8 sense folre, que a mesura que passaven les hores d’aquest dissabte, la sensació era que tan podria aparèixer per un costat de la plaça com per l’altre.

La Colla Joves va guanyar el sorteig de l’ordre de l’actuació i va escollir anar segona, deixant oberta qualsevol possibilitat. El que va passar va ser que els rosats finalment aparcaven el 2de8 per una altra ocasió, i buscant un cop d’efecte (un cop descartat el 4de9 amb folre) els vermells sorprenien anunciant el 2 en tercera ronda. No feia ni vint-i-quatre hores que l’havien completat sencer a l’assaig i esperonats pel gran rendiment, s’hi van atrevir. Abans havien completat la feina prèvia anotant-se tan el 3de9 amb folre com el 5de8.

Publicitat

“In extremis”

El 2de8 dels vermells, que introduïa una novetat destacada al pis de terços, va demostrar bones maneres fins l’arribada dels més petits. Va ser quan l’enxaneta clavava el primer peu a l’esquena dels dosos quan aquests es van plegar, sense opció a reaccionar, i es perdia l’estructura tot just quan es dibuixava l’aleta. A partir d’aquell moment, la plaça i les xarxes socials especulaven sobre la validesa o no de la construcció a través de les moltes imatges que circulaven i que servien per argumentar criteris.

Si he de ser franc, des de la meva posició em va generar molts dubtes des del primer moment. Vist el vídeo que la colla penjava a les xarxes socials, potser no tants.

El cas és que la Joves el va donar per coronat, resultat que tampoc no satisfà a una colla que ha demostrat saber-lo completar en diverses ocasions. La clau més negativa de tot plegat és la caiguda aparatosa que van patir i si aquesta els pot acabar condicionant el futur més pròxim de l’entitat. 

El pilar de 8 esperona a la Vella

Com dèiem la Colla Vella dels Xiquets de Valls va aparcar el 2de8 i va optar per una actuació on es reservarien el millor per al final. Objectiu: estrenar el pilar de 8. Per arribar-hi van superar algunes dificultats, i és que els castells de 9 bàsics no van ser els millors de l’any, ja que es van treballar especialment a la baixada, i el 4de8 amb el pilar va arribar després d’un intent desmuntat a l’alçada de dosos.

L’estrena del pilar de 8 no podia haver estat millor. Va anar de menys a més, sobretot perquè el folre i les manilles remenaven, però un cop carregat tothom va mantenir la posició i es completava amb molta autoritat. La Vella ho va celebrar degudament, no només el primer gamma extra descarregat de l’any, sinó l’èxit en un pilar que enguany estrena una peça compromesa com és el segon, ahir primer cop al quart.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.