La clàssica dels Moixiganguers, protagonista d’un cap de setmana aigualit

Resum del cap de setmana casteller

0
261

Els “Moixis”, on fire ?

Allà on la pluja no ha fet la guitza aquest cap de setmana ha permès registrar actuacions interessants, com la clàssica de 8 dels Moixiganguers d’Igualada en el desplaçament que han fet aquest diumenge a Sabadell. Els de l’Anoia sumen el segon 3de8 i estrenen el 4de8 i torre de 7, que els permet anotar-se la clàssica de 8 més matinera de la colla. Una actuació que l’any passat arribava a mitjans de maig i que argumenta l’ambició amb la que han arrencat aquest 2018 els de la colla morada. Només porten dues actuacions i ja tenen 3 castells de 8 al sac.
Allà els amfitrions Castellers de Sabadell han anat d’estrena amb el carro gros, el primer castell de 8 de l’any, i els Castellers de la Sagrada Família amb el primer 3de7 per sota de l’any i els de Cerdanyola, també amb la gamma alta de 7.

Més castells de 8 a Altafulla i Mataró ?

Fins a quatre construccions de 8 ha vist la plaça del Pou d’Altafulla, els dos bàsics que s’ha anotat la Jove de Tarragona en la seva estrena a plaça aquesta temporada i que també ha protagonitzat la Colla Vella dels Xiquets de Valls, força més rodada. Els vallencs a més han afegit el 9de7 i el 2de7 de propina. Qui també ha estrenat el curs són els Xicots de Vilafranca, completant el 5de7 després d’un intent desmuntat, curiosament una construcció que en tot el 2017 van plantejar-se a plaça. Finalment els Castellers d’Altafulla s’han anotat castells de 6.

Per celebrar el desè aniversari del local els Capgrossos de Mataró han completat el 4de8, juntament amb la torre de 7, el 9de7 i el 5de7, mentre que la Jove de Barcelona s’ha anotat un primerenc 5de7 com a més destacat.

Un pis més? ?

Un dels millors castells del cap de setmana ha estat el 2de7, el primer dels molts que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, previsiblament, completaran enguany amb l’objectiu de folrar-lo amb un pis més. I qui sap si també acabaran el curs alçant un pis més el 5de7 i el 3de7 amb el pilar amb el que han acompanyat la torre. I no, no tenim cap intenció de pressionar-los.

Qui també ha completat la torre de 7 han estat els Nens del Vendrell, en l’inici de temporada a casa, al costat dels seus íntims Bordegassos de Vilanova, que han portat el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla.

Dues colles suspenen ?

Del cap de setmana cal destacar negativament a dues formacions que han sortit de plaça sense poder assolir cap construcció; els Xiquets de Vila-Seca i els Castellers de Gavà. Entre les dues colles han sumat 7 intents desmuntats de castells de 6. Això sí, en places diferents. Com a la Cifuentes, els tocarà estudiar i fer els deures.

Per últim, la pluja d’aquest diumenge ha deixat sense castells a les diades de Gràcia i el Poble Sec que es presentaven molt interessants.

Podeu consultar els resultats de totes les actuacions del cap de setmana en aquest enllaç: 

Totes les actuacions del 7 i 8 d’abril

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.