Dimecres, 29 Gener 2020

La prèvia

La Bisbal enceta la quinzena màgica

Arriba la segona quinzena d’agost, la quinzena màgica, la que temporada rere temporada ens regala episodis castellers apassionants, i amb la Bisbal del Penedès, dijous dia 15 a les 12.30h, com a punt de partida de tot. Un clàssic del calendari en una plaça exigent i on la gamma extra és habitual. L’ordre d’actuació ja se sap, després del sorteig celebrat fa uns dies a la vila penedesenca: l’obriran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella sera segona en actuar i la Colla Joves tancarà les rondes. Com a tret de sortida els Bous de la Bisbal oferiran un castell i es decantaran pel 4de7, que només completat en una ocasió, la temporada passada.

A la Bisbal la Colla Vella dels Xiquets de Valls no descarta repetir l’actuació del passat dimecres a la Firagost, on va completar els primers 5de9f i 4de9f amb el pilar de la temporada, a més del 2de9fm. El nombre de camises que desplacin condicionarà el programa final, que voldran arrodonir amb el pilar de 7 folrat.

   

Els Castellers de Vilafranca reapareixen a les places després d’haver carregat el primer castell de 10 de la temporada, a Vilanova, i del breu parèntesi vacacional. Han celebrat un parell d’assajos de cara a la cita de demà on la seva actuació estarà encapçalarà per la torre de 9 emmanillada, a més dels dos castells de 9 bàsics i el pilar de 7 amb folre.

De la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls apostarà per revalidar la mateixa actuació de la Firagost, és a dir, el 3 i el 4de9f i el 3de8 amb el pilar al mig. En cartera i com a tercera opció també ténen el 5de8. S’acomiadarien amb el pilar de 7 amb folre, que inclouria l’estrena d’una nova enxaneta, fet pel qual el de 8 està pràcticament descartat.

   

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado