Dimarts, 22 setembre 2020

Kevin Prados: “Els Nens som una colla amb un potencial brutal!”

|

Els propers reptes de futur dels Nens del Vendrell passen pel 5de8

Josep Torreño

Fotografia: Montserrat Lasso

Publicitat

Torre, tres i quatre de 8. Amb solvència, moltes camises i mostrant ambició: Són els nous Nens del Vendrell, la colla amb 89 anys d’història que viu la seva segona juventut. Ahir a Vilanova van descarregar els primers 3de8 i torre de 8 de l’any, els més matiners que ha fet mai, a més del tercer 4de8.

La colla es troba en un estat de forma excel·lent,  res que els seus assaigs no marquin, ni la confiança que en les darreres temporades han adquirit els vendrellencs canviant la sort dels resultats amb els castells de 8 pisos. Els Nens d’ara estan fets d’una altra pasta i l’època de bonança conicideix amb l’arribada de caps de colla en què cap dels tres darrers arriba als 30 anys.

És cert que enguany les colles han trepitjat l’accelerador molt aviat i moltes segueixen aquesta tendència d’avançar grans castells, però en el cas dels del Vendrell la situació és més contundent: A 26 d’abril ja han aconseguit repetir la millor actuació de la seva història (pilar de 7 amb folre a banda).
Un termini que segueix la línia marcada per la tècnica que encapçala Kevin Prados, que ens diu a l’acabar l’actuació de Vilanova que ja al gener s’havien fixat l’objectiu de la tripleta de 8 per Sant Jordi “no tant pel que significa fer-la a  l’abril, que és molt, sinó per treure’ns de sobre molta càrrega de treball a l’assaig per poder dedicar més temps a assajar castells que mai hem assolit“.

A tres mesos de Santa Anna

Una de les diades més importants del calendari de la colla és la de Festa Major del Vendrell, per Santa Anna. Falten tot just tres mesos i repetir la tripleta no tindria massa sentit, a menys que les coses no evolucionin al pati d’assaig en forma de novetats. Al local dels Nens es reclama un pas més i aquest podria ser atacant el 5de8, o perquè no, el 3de9 amb folre. Tots dos s’assagen, però el 5 té més opcions perquè ja en la temporada anterior el van pujar damunt la pinya fins a dosos i el van passar net fins aixecadors. També s’ha d’afegir el component històric que té la colla amb el 5de8 que ja van intentar en dues ocasions entre el 1972 i 1975. Un altre motiu, per decantar-se pel 5, pel qual Prados és molt clar, és evolucionar seguint una certa lògica: “Aquesta colla no farà el 3de9 amb folre sense passar pel 5de8. Tenim l’experiència d’altres colles i el creixement ha de ser sostenible. Abans del 3de9 hem de passar per la gamma alta de 8 tant com puguem. Això ho tenim molt clar.”

El cap de colla veu la seva colla amb moltes ganes d’anar a més “ha arribat un moment que la colla que la colla ens està empenyent a la tècnica i no nosaltres a ells” i afegeix que el potencial de la colla és gran per encarar el que es proposi “els Nens s’han de començar a creure que som una colla amb un potencial brutal. Som una colla diferent, especial, ens ho creiem i el nivell de treball que exigim a l’assaig s’està complint, si seguim aixó podem somiar i aspirar a moltes ganes“.

Els del baix penedès també estan enllestint l’estrena del pilar que l’any passat van aconseguir carregar de 7 44 anys després, però Kevin Prados, que ocupa la posició de segon explica que enguany hi haurà novetat a l’aliniació “hem canviat el dos aquest any, tot i que estem fent proves maques no li podem posar data. Ens ho agafem amb tranquil·litat, ja sortirà“.

 

Publicitat

1 comentari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.