Setmanari digital i casteller

Dijous, 7 juliol 2022

Kevin Prados: “El treball a assaig és immillorable”

|

- Publicitat -

Josep Torreño

L’inici de temporada espectacular dels Nens del Vendrell s’ha encarat des del primer dia amb l’objectiu d’arribar forts a la diada de Santa Anna i vèncer el castell que fa 40 anys va quedar pendent; el 5de8. El van intentar en dues ocasions, la darrera al 1975, i aquella construcció va servir als rivals dels Nens per distanciar-se en la disputa per l’hegemonia castellera d’aquell temps.
El cap de colla, Kevin Prados, va assegurar a Vilanova després de completar la primera tripleta de 8 de l’any, per Sant Jordi, que la tècnica va planificar-se la catedral per Santa Anna, i la bona direcció de la colla en aquest 2015 ha complert tots els terminis per encarar-la diumenge vinent i poder saldar aquest deute històric.

Publicitat

Tot ha sortit tal com ho havíem previst, a dos assajos per Santa Anna ja hem posat dosos a la pinya i hem travessat el 5de7 net” diu el cap de colla, que recorda la importància dels dos assaigs d’aquesta setmana per arribar amb les millors condicions per diumenge “com sempre fem amb qualsevol castell, però tot fa pensar que si continuem igual el castell anirà a plaça”

Vint castells de 8 i dos pilars de 6. Uns números que s’han assolit enguany gràcies a la rigorositat dels assaigs, una bona planificació i treballant molt a nivell de pinyes, troncs i canalla, amb treball específic de cada grup i cuidant tots els detalls. Això “és un reflex de com treballa la gent de la colla i del seu compromís. Sempre hem confiat en la capacitat i el compromís dels nostres castellers i sobre el paper ja hi contàvem arribar com hem arribat” diu Prados tot orgullós, i afegeix que tot el que ja s’ha fet enguany no deixa de ser una satisfacció “perquè no era gens fàcil, arribem amb els deures fets i sense haver patit cap caiguda. No es pot demanar més.” Tot plegat dóna la confiança suficient per encarar el 5de8 amb èxit “però com sempre, s’ha de demostrar a plaça. El que sí que m’atreviria a dir és que el treball a assaig és immillorable, i que el castell, al local, ja hem demostrat que el tenim“.

Al Vendrell ja fa dies que es respira ambient de Santa Anna. La gent veterana es mostra sorpresa amb tot el que està aconseguint la colla i el jovent que s’ha integrat als Nens en els darrers anys tenen moltes ganes de continuar creixent. Una combinació perfecta per somiar amb grans reptes, com és el cas d’aquest 5de8 “tots els castellers som capaços de contextualitzar la importància del 5 i això ens fa més forts i ser molt respectuosos amb el castell. A cada prova de 5de8 es gaudeix moltíssim i això fa que tothom tingui ganes de venir als assajos“.

Què ha canviat als Nens del Vendrell en els darrers anys?

El seu cap de colla resumeix els factors d’aquest canvi a la colla amb un concepte molt clar: el creixement sostenible i sostingut. Potenciant l’assaig i la manera d’assajar, amb una metodologia molt definida que permet fer moltes proves i amb bons resultats en tots els assajos. Segons Prados aquesta és la clau de l’èxit vendrellenc “busquem perfeccionar-nos i no parar de millorar com a grup i com a castellers. I hem reconegut a tothom com igual, pugi o no pugi, es posi a les pinyes, sigui del tronc, porti la paradeta o faci les fotografies i això ha sigut cabdal.

Pel cap de colla aquesta metodologia d’assaig pot donar grans fruits, però considera que cal anar pas a pas, apel·lant al creixement sostenible i sostingut. Sobre un hipotètic 3de9 amb folre reconeix que han fet algunes proves tot i que creu que encara falta volum de gent per veure el potencial de la colla amb aquest castell “el treball és bo i estem contents, però l’objectiu sempre ha sigut passar primer per la gamma de 8 i mig i consolidar-nos aquí. Tot dependrà de si som capaços de fer i consolidar el 5, i fins i tot pensem que estaria bé passar pel 4de8 amb l’agulla, que és un castell que estem assajant molt bé“. Ara bé, el castell de 9 sempre atreu i Prados el considera possible, però ara per ara no tenen pressa “mai la tenim i això és molt bo. Que mani l’assaig.”

Diumenge al migdia el món casteller estarà atent de la catedral més esperada, de tot el que passi a la diada de Santa Anna. Com sempre actuant en solitari i amb el suport de la Plaça Vella i el seu públic, una connexió imprescindible que s’ha teixit entre la colla i el poble “estem immensament orgullosos del que representem per al Vendrell i a aquestes diades actuem per a ells. Sempre ho volem fer bé per ells” diu Kevin Prados.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.