La Jove descarrega al Catllar el seu primer 2de9fm en una diada novament espectacular

0
864

El Catllar ha vist grans actuacions per part de les tres colles, en especial la de la Jove de Tarragona que ha brillat amb llum pròpia al completar la segona millor del seu historial. La Vella recupera el 4de9f i pilar i els Verds, el 3de9f i agulla

Josep Torreño | El Catllar

La Jove de Tarragona ha tornat a fer vibrar la plaça del Catllar. A l’enorme actuació de potencial que s’han apuntat avui, la segona millor de la seva història, cal destacar la manera com s’han exhibit. Amb determinació i orgull. Així es podria descriure el seu primer 2de9fm que han descarregat per primera vegada. El castell ha pujat concentradíssim i s’ha coronat amb corda suficient, tot i que a la baixada han aparegut alguns nervis i han fet treballar els pisos de quarts i quints, però no ha perdut la compostura en cap moment i l’han completat sense perill. L’èxtasi a la pinya lila s’ha desbordat i ara sí que s’han tret l’espina clavada que la colla arrossegava des del 2014. Abans, però, han escollit el 5de9f de sortida com en les grans ocasions. L’han dominat de dalt a baix amb molta autoritat i ja és el segon que descarreguen aquesta temporada. En tercera ronda han apostat pel 9de8 (per tant descartant un possible 3de9f i agulla) que tampoc ha tingut cap complicació per anotar-se. Per arrodonir la gran exhibició, han atacat el pilar de 8 amb folre i manilles, que a la baixada de l’enxaneta ha tingut alguna rebregada però que han salvat sense aparents dificultats. És l’any del pilar i la confiança és absoluta, amb el del Catllar ja han igualat els dos que també van completar en tot el 2016.

El 2de9fm de la Jove de Tarragona (foto @3rondes)

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tingut al Catllar el dia que tant esperaven aquesta temporada, enllestint una gran actuació sense cap ensurt i estrenant el 4de9 amb folre i pilar. Els rosats han engegat l’actuació amb el 3de9f, rebregat a la baixada però ben resolt. En segona ronda ha arribat el més esperat de la seva actuació, quan han atacat el 4de9f i pilar, que a la Bisbal els va quedar en intent en dues ocasions. El d’avui ha pujat molt millor, tot i que una de les rengles ha quedat un pèl tancada. Han suat per deixar el pilar lliure però un cop coronat s’ha descarregat sense excessius problemes. A continuació han han descarregat el quart 5de9f de l’any, treballat especialment a la rengla però amb confiança, la súper-catedral rosada s’està convertint en un valor segur aquesta temporada. El pilar de 7 folrat ha servit per tancar la millor actuació de l’any per la colla, que agafa confiança a quatre dies de Sant Fèlix.

Primer 4de9fp de la Colla Vella dels Xiquets de Valls aquest 2017 (Foto: @collavella)

L’actuació dels Castellers de Vilafranca també ha servit per reivindicar-se i esvair dubtes, si n’hi havien, després de les dues ensopegades de la Bisbal. Per començar han descarregat una segura torre de 9 amb folre i manilles, la vuitena de l’any i recuperant algunes peces veteranes al pis de quarts i quints. A continuació han encarat el 3de9f i agulla, que no van poder ni coronar el passat 15 d’agost. Aquesta vegada ha mostrat certa millora, però els ha quedat tancat per dalt. L’execució del pilar central l’alenteixen i això fa que l’enxaneta s’hagi d’esperar més del compte. Tot i això l’han sabut defensar sense agonies per anotar-se el quart de l’any. En tercera ronda s’han decantat per un 4de9f que ha tingut una execució excel·lent, amb un folre reduït i un tronc força lleuger, pensat en un possible 4de10fm per dimecres vinent. Han descartat el pilar de 8 -no eren moltes camises- i en el seu lloc han descarregat el de 7.

3de9f i agulla dels Castellers de Vilafranca (foto: @verds)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.