Dilluns, 21 Octubre 2019

Grans expectatives a la diada del 70è aniversari dels verds

Diada excepcional la que es viurà aquest dissabte a les 6 de la tarda, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Per celebrar el seu 70è aniversari, els verds han organitzat una diada amb convidats d’excepció; la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell, el “Sant Fèlix retro” com fa uns dies definia Toni Bach, el cap dels Castellers de Vilafranca.

Les darreres caigudes han obligat a rebaixar alguns objectius que els amfitrions s’havien proposat per celebrar aquest aniversari. Tot i això el 3de10fm es manté en cartera i aspiraran a completar el segon de la temporada. Els verds podrien obrir amb la torre de 9 amb folre i manilles i tancar les rondes amb el 4de9 amb folre. A la ronda de pilars es decantaran pel de 6 que incorporarà novetats a la part alta.

   

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls vol tornar la invitació amb grans castells. Té molts números que es decantin pel duet format pel 5de9f i el 4de9 amb folre i pilar, mentre que el tercer castell podria ser el 2de8 sense folre, que ja van completar a Vilallonga del Camp, o bé el 4de9 sense folre, que enguany no ha intentat però que tenen molt avançat als assajos. Clourien l’actuació amb el pilar de 7 amb folre.

Els Nens del Vendrell, en procés de renovació, portaran el 3 i el 4de8, mentre que el tercer castell podria ser una construcció de la gamma alta de 7. Han descartat la torre de 8 amb folre que només els va quedar en coronada per Santa Anna i que a l’assaig no ha evolucionat com esperaven.

Protocol de la diada

Les tres colles sortiran en cercavila des de Cal Figarot i entraran a plaça des del carreró de Santa Maria amb un pilar de 4. Els Nens se situaran a la part baixa de la plaça, mentre que els verds i la Colla Vella ho faran en el seu lloc habitual. Els amfitrions obriran la diada, seguirà la Colla Vella i tancaran rondes els vendrellencs.
A les 18.10h s’interpretarà el Cant dels Segadors a càrrec de les tres colles de grallers i a un quart de 7 s’iniciarà la diada. Un cop finalitzats els pilars de comiat, la colla de grallers dels Castellers de Vilafranca interpretaran l’himne de la Colla “Amunt Verds”.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu