Divendres, 7 maig 2021

Granollers torna a ser talismà pels Castellers de la Vila de Gràcia

|

- Publicitat -

Els graciencs descarreguen el seu primer 3 de 9 a la diada dels Xics, que deixen en intent el 2 de 8

Joaquim Albalate |  Granollers

[dropcap]L[/dropcap]a Diada dels Xics de Granollers s’ha guanyat un lloc destacat els últims anys en les diades de final de temporada, especialment per la zona no tradicional. Les gestes de Xics i de Vila de Gràcia els últims anys, així com l’últim esglaó preparatori pels Minyons de Terrassa abans de la seva diada, han fet de la diada dels granes una cita a tenir bastant en compte a aquestes alçades d’any. Aquesta edició, la vint-i-dosena, ha vist una de calenta i una de freda per Vila de Gràcia i Xics respectivament.

Els Castellers de la Vila de Gràcia, per la seva banda, es presentaven amb l’objectiu d’aconseguir descarregar la millor actuació de la seva història descarregant el 3 de 9 amb folre, un castell que havien carregat  fa dues setmanes a Vilafranca. Els blaus han obert la seva actuació amb el segon 4 de 8 amb el pilar descarregat de l’any (i de la seva història), que ha pujat amb tremolor però que han assolit gràcies al domini del pilar. A segona ronda, després de desmuntar un 3 de 9 amb folre quan la canalla s’ha fet enrere, descarregaven un 2 de 8 amb folre amb molt bones mides: els graciencs han fet la torre fins a 13 vegades, totes descarregades. El dos ha servit per calmar els nervis abans d’atacar, un altre cop, el castell de 9, que ha pujat amb molt bones mides fins a la carregada. Un cop feta l’aleta, el folre i els terços han hagut de treballar de valent per a descarregar el primer castell de 9 de la història dels Castellers de la Vila de Gràcia. Els blau marins, eufòrics, han acabat la millor actuació de la seva història amb un pilar de 6, el quart descarregat enguany (i, per extensió, a la seva història) que podrien pujar un pis més la setmana que ve a la seva diada.

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa han sigut aquest any els convidats de pedra a la diada dels Xics. Després d’una temporada on els resultats no han acompanyat, els malves afronten la seva diada amb l’objectiu de descarregar per fi un Gamma Extra. Així, els terrassencs es presentaven a Granollers amb la tripleta màgica a la cartera, encara que per pocs castellers han acabat renunciant al 4 de 9 amb folre. Els Minyons obrien la diada amb l’onzè 3 de 9 amb folre, un castell que els malves tenen perfectament dominat, amb alguns canvis, això sí, al folre. A segona ronda els Minyons descarregaven també el 5 de 8, un castell que ha patit moltes variacions al llarg de la temporada però al qual sembla que, ara sí, han aconseguit trobar-li la mida: fins i tot es podria veure la setmana que ve pujat un pis. Per tancar l’actuació, han escollit el 4 de 8, un castell al qual, ni de vuit ni de nou pisos, no li han donat el rodatge que haguessin volgut. Això sí, els malves han tancat l’actuació amb un pilar de 7 amb folre que va estrenar una alineació joveníssima fa poques setmanes, i que tot i que el terç ha hagut de treballar de valent, podríem veure també un pis més amunt a la Diada de la Colla de la setmana que ve: els Minyons encara no han dit la última paraula.

Els amfitrions, els Xics, obrien la diada amb un 4 de 8 molt quiet i de bones mides, que havia de ser l’anticipació del plat fort de la diada: el 2 de 8 amb folre. El castell ha pujat bé en els primers pisos, però amb tot el pes a dalt, just en el moment de l’entrada de la canalla, el castell s’ha trencat. Els granollerins, decebuts amb una caiguda que no demostrava tota la bona feina feta a assaig al llarg de tot l’any, han volgut recuperar forces amb el 3 de 7, de molt bones mides, per acabar l’actuació amb un 5 de 7 que aquest any han dominat a la perfecció. Una pena pels Xics de Granollers, que aquesta temporada han demostrat un bon domini dels castells de vuit bàsics: n’han descarregat quinze en total.

Foto M. Torres / Arxiu Colla

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.