Representants de les colles que actuaran dissabte a la diada del Pati (Foto: Colla Joves)

Presentada la diada del Pati on dissabte hi actuaran els Nens del Vendrell, Castellers de Barcelona, Moixiganguers d’Igualada, els verds i l’amfitriona Colla Joves.

Josep Torreño

La Colla Joves Xiquets de Valls va presentar ahir la que no serà una diada del Pati qualsevol. I és que per primera vegada a la història els Castellers de Vilafranca actuaran a Valls en una diada convencional. Els únics precedents dels vilafranquins al bressol casteller són en les Decennals de 1981, 2001 i 2011 (on hi participa pràcticament la majoria de colles del món casteller) i amb pilars simbòlics l’any 1969, en el marc de la inauguració del monument als castells situat al Passeig dels Caputxins vallenc i el 2015 a la col·locació de la primera pedra del Museu Casteller.

Els de Toni Bach no desaprofitaran l’ocasió històrica de dissabte i tot apunta que al Pati vallenc podrien estrenar la gamma extra amb la torre de 9 amb folre i manilles. Però la motivació dels verds és alta i per això a Cal Figarot es treballarà fins l’ultim moment per enllestir el 3de9 amb folre i agulla, que podria tenir opcions per dissabte si  evoluciona en els dos assajos que resten, el d’avui dimecres al vespre i el de divendres. Els del Penedès podrien convertir-se en la primera formació no vallenca que assoleix la gamma extra a la capital de l’Alt Camp.

Ordre d’actuació

Durant la roda de premsa d’ahir al vespre al local de la Joves es va realitzar el sorteig de l’ordre d’actuació, i serà precisament la colla amfitriona la que obri la jornada a partir de les 18h. Seguits de la Joves, actuaran els Nens del Vendrell, a continuació ho faran els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Barcelona i amb els Castellers de Vilafranca tancant les rondes.

Cinc colles per una diada que utilitzarà un sistema de tres rondes més dues més, una de repetició i una altra de millora, amb intencions que la diada es desenvolupi de manera àgil.

Objectius

Després d’uns quants castells de 8 de rodatge la Colla Joves vol estrenar els castells de 9, amb molts números que sigui el 3de9 amb folre, que l’any passat no va arribar fins a la diada de Sant Joan. A més, depenent dels darrers assajos també podrien estrenar el 4de8 amb el pilar, que no porta a plaça des de Sant Joan del 2014, darrera vegada que el van descarregar. El 2de8 amb folre i el renovat pilar de 6 podrien tancar la seva actuació.

La tripleta de 8 podria ser l’objectiu dels Nens del Vendrell, tot i que dependrà de les impressions dels darrers assajos, ja que el passat diumenge els va quedar en carregada una torre de 8 amb folre que ja havien completat a Gràcia el 21 de maig. Tenen pendent estrenar al pilar de 6 i Valls podria ser un bon escenari per portar-lo a plaça per primera vegada aquest 2017. Els vendrellencs actuaran a la diada per tercera vegada consecutiva.

Els Castellers de Barcelona, una altra de les veteranes del panorama casteller i l’única colla no vallenca que ha actuat a la plaça del Blat, l’any 1972, està treballant amb la possibilitat de tornar a portar a plaça una torre de 8 amb folre que el passat 21 de maig els va quedar en coronada. Els de Mery Mañané es podrien decantar l’estrena de construccions de la gamma alta de 8 com el 4de8 amb l’agulla i el 5de8.

Qui també té moltes ganes d’actuar a Valls i fer un gran paper són uns Moixiganguers d’Igualada que hi arriben amb un bagatge de cinc castells de 8 aquest 2017, entre ells una torre de 8 amb folre descarregada per Sant Jordi, però que des d’aleshores no l’han tornat a provar. Repetir la torre serà el seu gran objectiu a més d’ajuntar-la amb els dos castells bàsics de 8 per primer cop aquesta temporada i que per tant esdevindria igualar la millor actuació de la seva història. Pels igualadins serà la quarta actuació a Valls en els darrers anys, ja que han participat a la diada del Pati del 2014 i 2015, i al Memorial Ramon Barrufet del 2016.

Per últim els ja comentats Castellers de Vilafranca amb l’intenció de la torre de 9 emmanillada, que enguany incorpora dosos nous, a més dels dos castells de 9 bàsics si finalment no arriba el 3de9 amb folre i agulla. Clourien l’actuació amb el pilar de 7 amb folre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.