Representants de les colles que actuaran dissabte a la diada del Pati (Foto: Colla Joves)

Presentada la diada del Pati on dissabte hi actuaran els Nens del Vendrell, Castellers de Barcelona, Moixiganguers d’Igualada, els verds i l’amfitriona Colla Joves.

Josep Torreño

La Colla Joves Xiquets de Valls va presentar ahir la que no serà una diada del Pati qualsevol. I és que per primera vegada a la història els Castellers de Vilafranca actuaran a Valls en una diada convencional. Els únics precedents dels vilafranquins al bressol casteller són en les Decennals de 1981, 2001 i 2011 (on hi participa pràcticament la majoria de colles del món casteller) i amb pilars simbòlics l’any 1969, en el marc de la inauguració del monument als castells situat al Passeig dels Caputxins vallenc i el 2015 a la col·locació de la primera pedra del Museu Casteller.

Els de Toni Bach no desaprofitaran l’ocasió històrica de dissabte i tot apunta que al Pati vallenc podrien estrenar la gamma extra amb la torre de 9 amb folre i manilles. Però la motivació dels verds és alta i per això a Cal Figarot es treballarà fins l’ultim moment per enllestir el 3de9 amb folre i agulla, que podria tenir opcions per dissabte si  evoluciona en els dos assajos que resten, el d’avui dimecres al vespre i el de divendres. Els del Penedès podrien convertir-se en la primera formació no vallenca que assoleix la gamma extra a la capital de l’Alt Camp.

Ordre d’actuació

Durant la roda de premsa d’ahir al vespre al local de la Joves es va realitzar el sorteig de l’ordre d’actuació, i serà precisament la colla amfitriona la que obri la jornada a partir de les 18h. Seguits de la Joves, actuaran els Nens del Vendrell, a continuació ho faran els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Barcelona i amb els Castellers de Vilafranca tancant les rondes.

Cinc colles per una diada que utilitzarà un sistema de tres rondes més dues més, una de repetició i una altra de millora, amb intencions que la diada es desenvolupi de manera àgil.

Objectius

Després d’uns quants castells de 8 de rodatge la Colla Joves vol estrenar els castells de 9, amb molts números que sigui el 3de9 amb folre, que l’any passat no va arribar fins a la diada de Sant Joan. A més, depenent dels darrers assajos també podrien estrenar el 4de8 amb el pilar, que no porta a plaça des de Sant Joan del 2014, darrera vegada que el van descarregar. El 2de8 amb folre i el renovat pilar de 6 podrien tancar la seva actuació.

La tripleta de 8 podria ser l’objectiu dels Nens del Vendrell, tot i que dependrà de les impressions dels darrers assajos, ja que el passat diumenge els va quedar en carregada una torre de 8 amb folre que ja havien completat a Gràcia el 21 de maig. Tenen pendent estrenar al pilar de 6 i Valls podria ser un bon escenari per portar-lo a plaça per primera vegada aquest 2017. Els vendrellencs actuaran a la diada per tercera vegada consecutiva.

Els Castellers de Barcelona, una altra de les veteranes del panorama casteller i l’única colla no vallenca que ha actuat a la plaça del Blat, l’any 1972, està treballant amb la possibilitat de tornar a portar a plaça una torre de 8 amb folre que el passat 21 de maig els va quedar en coronada. Els de Mery Mañané es podrien decantar l’estrena de construccions de la gamma alta de 8 com el 4de8 amb l’agulla i el 5de8.

Qui també té moltes ganes d’actuar a Valls i fer un gran paper són uns Moixiganguers d’Igualada que hi arriben amb un bagatge de cinc castells de 8 aquest 2017, entre ells una torre de 8 amb folre descarregada per Sant Jordi, però que des d’aleshores no l’han tornat a provar. Repetir la torre serà el seu gran objectiu a més d’ajuntar-la amb els dos castells bàsics de 8 per primer cop aquesta temporada i que per tant esdevindria igualar la millor actuació de la seva història. Pels igualadins serà la quarta actuació a Valls en els darrers anys, ja que han participat a la diada del Pati del 2014 i 2015, i al Memorial Ramon Barrufet del 2016.

Per últim els ja comentats Castellers de Vilafranca amb l’intenció de la torre de 9 emmanillada, que enguany incorpora dosos nous, a més dels dos castells de 9 bàsics si finalment no arriba el 3de9 amb folre i agulla. Clourien l’actuació amb el pilar de 7 amb folre.

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom