Els Xicots de Vilafranca celebraran diumenge el cinquè homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes

L’acte finalitzarà amb actuació castellera de dones de Xicots i Castellers de Barcelona

El pròxim diumenge 10 de març els Xicots celebraran el cinquè homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes, organitzat en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Enguany, l’homenatjada serà la penedesenca Vicenta Layunta i Sellés, per la seva vida dedicada al voluntariat i a la lluita contra la drogoaddicció.

L’acte tindrà lloc al local social Cal Noi-Noi. Començarà a les 11h amb una xerrada a càrrec de Maite Tudela, de la Fundación Salud y Comunidad. Seguidament, representants dels Xicots i l’Ajuntament de Vilafranca procediran a l’entrega del premi a Vicenta Layunta. I a les 13h, a la plaça Milà i Fontanals, s’alçaran castells de dones per part dels Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona.

 

L’homenatge Heroïnes Anònimes és una iniciativa dels Xicots de Vilafranca, amb l’objectiu de dedicar una jornada de reconeixement a la presència de la dona en el món casteller, i alhora a les persones i iniciatives en favor de l’equitat i la igualtat de drets. L’organització, un any més, ha comptat amb la col·laboració del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Una vida lluitant contra les drogues

Vicenta Layunta i Sellés va néixer a Olèrdola el 8 d’octubre de 1937. Casada a Vilafranca i amb cinc fills, el fet que un dels seus fills caigués en el món de les drogues, la porta a crear l’Associació de Familiars de Toxicòmans del Penedès el 1988, fent-se voluntària per ajudar les famílies de persones amb drogoaddiccions.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here