Els verds presenten ‘la camisa del futur’

Els verds han presentat dos nous models de camises amb les quals ja a partir de diumenge vinent a la diada de Fires de Maig faran els seus castells. La presentació s’ha fet aquest vespre a Cal Figarot conjuntament amb Elements, l’empresa confeccionadora.

   

Josep Torreño

Durant 2 anys els Castellers de Vilafranca i l’empresa igualadina Elements han treballat colze a colze per confeccionar-les. El resultat són dues camises que aniran provant durant aquesta temporada, una més convencional i l’altra “molt innovadora”. Aquesta darrera es tracta d’una camisa ‘Hi-Tech’ com ha definit Raül González, vicepresident dels verds, o “la camisa del futur”, segons Xavier Bazaga, director comercial d’Elements.

Toni Rossell, vicepresident dels Castellers de Vilafranca, ha explicat que la intenció d’aquesta camisa és que sigui més transpirable i “que fes molt amena la pràctica castellera en els mesos de més calor”. Està feta de diversos materials, d’una elasticitat molt semblant a la roba esportiva i amb unes espatlleres confeccionades amb un teixit més rugós per evitar relliscades. A més evita les males olors i té un acabat que la protegeix dels raigs ultraviolats. A diferència del darrer model usat pels vilafranquins aquesta porta botons de dalt a baix, incorpora una butxaca i és més resistent a possibles estripades.
La camisa està feta amb un teixit car, amb moltes hores de confecció i “feta amb moltes peces i teixits combinats i això fa que encareixi el producte”, ha explicat Xavier Bazaga, que calcula que pot costar al voltant dels 40€. Tot i el preu elevat amb comparació a una camisa més tradicional, Bazaga ha dit que no és un preu definitiu i ha destacat que aquesta serà “la camisa del futur”. De moment, una trentena de castellers seran els encarregats de provar-la durant aquesta temporada per conèixer a fons les seves prestacions i si les proves són positives decidiran si finalment es decanten per aquest model.

hitech
El prototip de la camisa ‘Hi-Tech’

L’altra camisa està feta amb 100% de cotó i amb transpiracions als costats. Aquest serà el model intermig del prototip més tècnic i seran les que estrenarà la majoria dels components de la colla diumenge vinent.

camisa1
El model més clàssic l’estrenarà la majoria de la colla diumenge a la diada de Fires de Maig

Des d’Elements han agraït als verds l’ajuda per confeccionar les noves camises “fetes per castellers i per a castellers”, amb la qual s’obren a totes les colles que també se la vulguin incorporar. De fet hi ha diverses colles interessades, algunes d’elles ja les fan servir als seus assaigs.

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

2 COMENTARIS

  1. Penso que de la mateixa manera que evoluciona la roba en altres esports, és fantàstic que ELEMENTS aposti per incorporar els teixits intel·ligents en el món casteller..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here