Dijous, 27 Juny 2019

Els Minyons volen enmanillar-se a la seva festa major i els Gausacs apunten al 3de9f

Cap de setmana farcit de moltes, moltes actuacions arreu del país. El primer cap de setmana del mes de juliol se centrarà, però, en la festa major de Terrassa aquest diumenge dia 1. A la tarda, oportunitat dels Gausacs per revalidar el 3de9f assolit el 2017

Els Minyons de Terrassa arriben amb intencions d’anotar-se el primer gamma extra malva de l’any, un 2de9 amb folre i manilles que mesurarà l’estat de forma de la colla després d’un inici de temporada que ha servit per veure cares noves als troncs. Els assajos han anat bé i confien en assolir la construcció, que podria esdevenir el primer 2de9 de l’any. L’acompanyarien amb el 3de9f, enguany completat en dues ocasions, i amb l’estrena del 4de9 amb folre.
La colla convidada d’enguany, els Capgrossos de Mataró, també volen estrenar el 4de9 folrat com a gran objectiu per la diada, a més d’un 3de9f que ja han descarregat en dues ocasions. Diumenge a Vilassar van fer una gran prova de 2de9fm, però se la reservaran per Les Santes, la gran diada de l’any pels mataronins. Descartat el 5de8 per alguna baixa, el seu tercer castell serà el 2de8f.
Per la seva part els Castellers de Terrassa apunten a la clàssica de 8. La colla està protagonitzant una bona temporada, amb el 3de8 i 2de7 ja avançats, amb la motivació d’estrenar el 4de8 aquest diumenge i continuar treballant castells superiors pel segon tram de curs.

Els Gausacs volen revalidar el castell de 9

   

Diumenge a la tarda serà torn pels Castellers de Sant Cugat, també en festa major, que buscaran assolir el 3de9 amb folre més matiner de la colla. L’any passat van descarregar-lo per primera vegada en la seva història, tot just una setmana després del primer coronat, a finals d’octubre. L’aposta és important, com el seu programa, que inclou el 5de8 i una altre estrena, la del 2de8 amb folre. També treballen el pilar de 6, que podrien recuperar 1 any després.
Compartiran plaça amb dues colles més que el 2017 ho van petar: els Marrecs de Salt i els Moixiganguers d’Igualada, totes dues podrien plantejar-se la tripleta de 8, tot i que els de l’Anoia no descartarien el 5de8 depenent de l’assaig d’aquest divendres.

Tripleta màgica dels Castellers de Sants

Un altre dels punts interessants del cap de setmana serà dissabte a Sants, on els borinots volen completar la primera tripleta màgica de l’any. Passaria per revalidar el 3de9f i el 5de8 i estrenar també el 4de9 amb folre. Una actuació important tenint en compte que la  setmana vinent ténen intencions d’atacar el 2de9fm a Tarragona, abans de marxar de vacances.

Lloret de Mar vol ser plaça de 9

També en dissabte, els Castellers de Vilafranca volen convertir Lloret de Mar en plaça de 9. És l’objectiu que s’ha marcat el seu cap de colla, Toni Bach, originari d’aquesta localitat. A més, rodarien la torre de 8 folrada, el 4de8 i el pilar de 6. Allà els Marrecs de Salt volen rodar també els castells de 8 i un 5de7 pensat en un pis més, tot i que no descartarien la torre de 8 folrada, mentre que els Castellers de l’Alt Maresme treballen en la possible estrena del 5de7, a banda del 3de7, i també la novetat del 4de7.

La Jove de Tarragona actua diumenge a Cambrils amb intencions de 3de9 amb folre, que podria acompanyar de gamma alta de 8.

Es podran veure castells de 8 en diverses places, com a la festa major del Camp d’en Grassot, amb els Castellers de la Vila de Gràcia d’amfitrions, amb intencions de 4de8 i gamma alta de 7, els Castellers de Sabadell amb els dos castells de 8 bàsics, i els Castellers de Lleida amb el possible 4de8, assolit fa 15 dies, i la possible estrena de torre de 7.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xicots de Vilafranca compartiran plaça a les festes del barri cooperativista tarragoní amb intencions de castells de 8 bàsics. També a Tarragona, al Serrallo, el 3 i el 4de8 seran els objectius dels Xiquets de Tarragona.

Els Bordegassos de Vilanova volen repetir la millor actuació de l’any, 4de8, torre de 7 i 5de7, aquest dissbate a Sant Pere de Ribes, amb la Jove de Sitges, que vol portar la gamma alta de 7, i els castells de 6 dels Castellers de les Roquetes i Castellers de Mediona.

Per últim, els Castellers de Barcelona actuen a la plaça Comercial del Born, on portaran el 3de8, i a Lliçà de Vall els Xics de Granollers apostaran pel 4de8.

Podeu consultar l’horari d’aquestes diades a l’agenda del cap de setmana.

L’agenda castellera del 29 de juny a l’1 de juliol

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió