Dimecres, 20 octubre 2021

Els Minyons inicien un projecte per crear colles castelleres als instituts i escoles de secundària

|

- Publicitat -
La colla de Terrassa inicia un projecte per crear colles castelleres als instituts i escoles de secundària que, després de 10 assajos, culminarà amb una actuació a la Diada del Patrimoni

Els Minyons ha engegat un projecte educatiu de castells per diversos instituts de Terrassa. En aquests, s’ensenyarà als nois i noies les nocions bàsiques dels castells per tal d’aprofitar totes les experiències i valors que l’activitat castellera aporta pel desenvolupament i l’educació dels joves de la ciutat. I ho faran de forma molt pròxima: els assajos es realitzaran als mateixos instituts, i estaran organitzats pels membres de l’equip de tallers de la colla, altament qualificats, i d’on destaca la voluntat educativa i vocació de transformació social.

L’objectiu és aprofitar les oportunitats pedagògiques i els valors que els castells ofereixen, tals com el treball en equip, la cooperació, la voluntat i l’esforç per millorar. Es vol aconseguir crear dinàmiques positives i d’èxit als centres així com també oferir una activitat oberta, sana i divertida a tota la comunitat educativa (estudiants, professors i famílies) dels diferents centres participants.

Els instituts que acolliran els tallers, repartits pels diversos barris de la ciutat, són: Institut Aimerigues, a La Maurina; Institut Nicolau Copèrnic, a Can Boada del Pi; Institut Ègara, a Can Parellada; Escola Andersen, a Can Jofresa; institut Investigador Blanxart, al barri Ègara i Escola Tecnos, al Centre.

Els diversos assajos es duran a terme durant els mesos d’abril i maig, concloent l’activitat el dia 23 de maig, per la Diada del Patrimoni, on hi haurà una actuació juntament amb la resta d’instituts. Posteriorment es celebrarà un final de festa amb un concert al local dels Minyons al carrer teatre, número 4.

Els tallers són totalment gratuïts i oberts a tothom, de manera que qui vulgui pot apuntar-s’hi. Per fer-ho, només cal demanar informació a l’adreça: collesasecundaria@gmail.com o als mateixos instituts, per saber els horaris i llocs on es duran a terme els diversos assajos.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.