Dimecres, 23 Octubre 2019

Els Capgrossos de Mataró apunten a la tripleta màgica per Tots Sants

Josep Torreño

[dropcap]L[/dropcap]a temporada dels Capgrossos de Mataró ha anat de menys a més.  Si bé el primer castell de 9 va arribar per l’aniversari de la colla, amb ell 4de9 amb folre descarregat a Mataró, el 3de9 amb folre només el van poder coronar a Sant Cugat del Vallès.
A Les Santes es va torçar una actuació on no van poder assolir cap castell de 9 i el 5de8 només va quedar carregat. De fet el 3de9 amb folre el completen per primera vegada a Lleida, en el marc de les fires de Sant Miquel, el passat 29 de setembre, en una diada que va fer oblidar tots els entrebancs d’un inici de curs amb dificultats. A la capital del Segrià protagonitzen la primera tripleta màgica a més del pilar de 6, actuació que van superar durant la primera aparició a la diada del Mercadal de Reus, segellant la mateixa tripleta màgica però afegint el primer pilar de 7 amb folre.

Però la bona ratxa no ha tingut continuïtat. A Solsona i Girona, l’embranzida capgrossa pateix dues caigudes amb el 3de9 amb folre carregat que marcaran l’actuació de Tots Sants. Una llàstima perquè a Vilafranca sonava amb força la possibilitat d’intentar per primera vegada el pilar de 8 amb folre i manilles, la passada setmana a l’assaig van col·locar la sisena, deixant molt bones sensacions, però una baixa arrel d’aquestes caigudes els ha obligat a descartar l’espadat.

   

L’actuació per demà a la Plaça Més Castellera es planteja com una nova oportunitat per completar la tercera tripleta màgica d’aquesta temporada, que amb el repte de superar les baixes del tronc i amb els ànims tocats, no serà poca cosa.

Capgrossos de Mataró a la temporada 2013
3de9 amb folre 2 descarregats / 3 carregats
4de9 amb folre 6 descarregats
5de8 6 descarregats / 1 carregat
pde7f 1 descarregat
2de8f 2 descarregats
Millor actuació de la temporada 2013: 3de9f, 4de9f, 5de8, pde7f (5 d’octubre, Reus)
Ordre d’actuació a la diada de Tots Sants: Quarts
   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu