Dimecres, 1 desembre 2021

Els Borinots estrenen la clàssica de 8 a Sant Cugat

|

- Publicitat -

 

Les previsions eren clares per part dels amfitrions : ja havien anunciat que portarien a plaça el primer 2 de 7 de la temporada. Per altra banda, l’altre gran atractiu de la diada era si els Castellers de Sants, els “borinots”, intentarien la clàssica de 8 amb la que descarregarien el primer 4 de 8 de l’any.

Publicitat

Després de la ronda de pilars que ha estrenat el lloc com a plaça castellera, els Castellers de Sant Cugat  han encetat la diada amb el 4 de 7, amb un tronc totalment renovat respecte l’any anterior amb vistes a poder pujar-hi un pis a no molt llarg termini. Tot i  pujar molt lentament, el castell no ha patit en cap moment i s’ha descarregat amb seguretat.
Seguidament els Borinots han encarat el segon 3de8 de la temporada, que ha pujat ferm i segur, i s’ha descarregat amb la solvència de qui té els vuit pisos per la mà. En el torn de la Jove de Barcelona, els de la camisa grana han desmuntat l’intent de 3 de 7 quan tot just començaven a pujar quarts i les gralles sonaven, degut a problemes a la pinya. Tot seguit hi ha tornat i l’han completat, tot i patir un tremolí constant a tots els pisos.

La segona ronda ha començat amb els Castellers de Sant Cugat descarregant el tercer 5 de 7 de l’any, castell que tampoc ha donat símptomes de patiment. Aleshores ha arribat la primera estrena de la diada, amb el carro gros dels Castellers de Sants; els de la camisa grisa han descarregat el 4 de 8 amb seguretat, si bé no amb la mateixa solvència que el 3 de 8. Tancant ronda, els castellers de la Jove de Barcelona s’han apuntat el 4 de 7, que ha patit més del compte sobretot al moment de la carregada, amb els pisos superiors treballant molt i amb una canalla que ha trigat a fer la passada completa.

Primer 2de7 dels Gausacs en aquesta temporada
Primer 2de7 dels Gausacs d’aquesta temporada

Els Castellers de Sant Cugat han obert el darrer tram de l’actuació amb el 2 de 7, el seu vaixell insígnia durant la temporada passada i el qual tenen intenció de pujar de nivell en un futur proper, igualant així el sostre de la temporada anterior. El castell s’ha descarregat amb la seguretat que dóna mantenir el mateix tronc durant 4 temporades, però els canvis a la totalitat del pom han fet treballar de valent a terços i quarts, fent que el 2 de 7 dels Gausacs fos una mica mogut. Han tancat ronda els Castellers de Sants amb el 2 de 7 descarregat, completant així la primera clàssica de vuit de l’any, i el 5 de 6 descarregat de la Jove de Barcelona, amb què han pogut lluir bé la preparació que li donen de cara a un pis més en breus.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.