Setmanari digital i casteller

Dimecres, 25 maig 2022

Els Arreplegats es podrien plantejar el 4de9f per la seva diada

|

- Publicitat -

Josep Torreño

És possible un castell de 9 fet per una colla universitària? La resposta la podríem trobar en els assaigs de 4de9 amb folre que els Arreplegats de la Zona Universitària portaran a terme en les properes setmanes.

Publicitat

De moment no volen fer volar coloms ni ho han anunciat com a objectiu definit, però sí que s’ha tractat en un debat intern a partir d’una prova instigada per un sector de la colla, en acabar un assaig oficial. Això, sumant el gran nivell d’assaig que asseguren tenir amb el 4de8, va animar als membres de la colla a reunir-se dijous passat per debatre la possibilitat d’un hipotètic castell de 9. Segons el cap de colla dels Arreplegats, Roderic Pico “Rode”, “la idea d’un 4de9 amb folre motiva”. Ara bé, des de la tècnica volen deixar clar que per poder assajar un castell com el 4de9f falta un gruix de gent als assaigs “del qual les colles universitàries no estan acostumades, almenys fins al moment”.

4de7 net

Tot i així, ‘Rode’ ha dit a festadirecte.cat que la resposta de la colla ha estat immediata i que “tothom s’està mobilitzant per sumar més camises als assajos. La idea crida l’atenció, fet que també està provocant que molta gent que ha estat arreplegada fa temps tornin a treure la faixa als assajos per si hagués la possibilitat de treballar-lo”. A l’hora d’un hipotètic castell de 9, a les seves files tenen gent amb experiència al pis de segons tapats i de terços damunt d’un folre, “sense això i començant de zero les proves serien un nyap,  ara tenen cara i ulls i mostren solidesa”, apunta Roderic Picó.

Avançar el 4de8?

Divendres vinent els Arreplegats actuaran a la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Barcelona i allà, si mantenen el nivell d’assaig, no descarten intentar el primer 4de8 de la temporada.  Un repte que si ja és difícil de per si, s’hi afegeix que hi actuaran en solitari, per tant dependria molt de les camises que desplacin.
Avançar el 4de8 i el volum de camises a assaig marcarà si “realment es fan proves sèries o no de 4de9 amb folre, ara bé, en cas que és fessin, no voldria dir tampoc que sigui un objectiu clar i directe de cara la diada”, apunta el cap de colla. Si no es pogués avançar el 4de8, de cara al 4de9f “les proves a assaig de folre a terra haurien d’anar fins a molt amunt per validar-ho”.

Treure el folre de la torre de 7 i el 9de7 amb una enxaneta, nous objectius

De cara al 7 de maig, amb castell de 9 o no, els Arreplegats es plantejaran l’actuació més ambiciosa dels seus 20 anys amb la intenció d’estrenar castells inèdits per la colla. Si en diverses ocasions han completat la torre de 7 amb folre, ara l’objectiu és treure-hi el folre per bastir-la convencionalment. D’aquesta manera descarten la torre de 8 amb folre i manilles que havien assajat, bàsicament per manca de gent que assegurin una bona pinya.
Una altra estrena que estan enllestint és el 9de7, que farien amb una sola enxaneta “principalment perquè creiem que els castells es fan amb una enxaneta…”, a més del pilar de 7 amb folre i manilles que també podrien afegir per tancar una actuació d’objectius màxims.

Assaigs

Els Arreplegats assagen els dimarts i dijous de 14h a 16h a la gespa situada davant la facultat d’Empresarials de la UB, o en cas de pluja, a la facultat d’Econòmiques. A més, els dijous de 20 a 22h al local dels Castellers de la Vila de Gràcia.

4de9

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.