Diumenge, 15 Setembre 2019

Els 8 pisos i una àmplia presència a la mobilització marquen el cap de setmana casteller

La jornada que commemora els històrics concursos de Can Jorba, al Portal de l’Àngel barceloní, ha tancat un cap de setmana casteller novament marcat per la pluja del dissabte i la participació de gairebé mig centenar de colles en la mobilització ‘Us volem a casa” d’aquest migdia a Barcelona.

A Can Jorba aquesta tarda s’hi han vist fins a sis castells de 8, destacant el 3de8 estrenat pels Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Barcelona, que també han afegit el 4de8. Els Minyons de Terrassa s’han anotat la clàssica de 8 mentre que els Xicots de Vilafranca, a un altre ritme, han apostat per la gamma alta de 7.

   

Més castells de 8 són els que ahir van permetre completar sota cobert a Tarragona, en l’inici de temporada dels Xiquets locals. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 3 i el 4 i va tancar les rondes amb el 9de7. Els Castellers de Sabadell no només van destacar portant el 4de8, també va estrenar el 2de7 amb canvis destacats respecte la temporada passada. Els Xiquets de Reus i els Xiquets de Tarragona van decantar-se pels castells de 7.

Els Marrecs de Salt van celebrar l’aniversari oferint molt bona forma estrenant tot d’una el 3de8, primer castell de 8 de l’any dels gironins, i el 2de7, per rematar la tarda amb el segon 9de7 del curs. Allà els Castellers de Sants van recuperar el 3de7 aixecat per sota, construcció que no portaven a plaça des de la temporada del 2012. Per la seva banda, els Nens del Vendrell van registrar construccions de 7.

Els Xics de Granollers també han destacat aquest cap de setmana estrenant el 2de7, el millor castell de la tarda a Cardedeu.

El 3de8 dels Marrecs i el 2de7 dels Xics, entre els protagonistes del cap de setmana

Els Castellers de Vilafranca s’han anotat fins a cinc castells durant la manifestació de Barcelona, entre ells el 3 i el 4de8 i la torre de 7. La majoria de colles han apostat per castells de 6 i de 7 i diversos pilars.

Ahir dissabte la pluja va impedir que se celebressin diades com la festa major de la Sagrada Família, la Culturrassa a Terrassa i la de Cornudella de Montsant.

Consulta totes les actuacions del cap de setmana en aquest e

3de8 dels Castellers de Vilafranca durant la mobilització “Us volem a casa” d’aquest migdia a Barcelona (foto: Sergi Reig)

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas