Dissabte, 19 setembre 2020

El primer castell de 9 i uns 40 castells de 8, el més destacat del cap de setmana

|

El segon cap de setmana casteller de maig ha destapat el primer castell de 9 de la temporada amb l’impecable 3de9 folrat dels Minyons de Terrassa que també van apuntar-se el primer 5de8. A banda d’això,  moltes colles són les que han presentat novetats en diferents nivells.

A Sants, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els de Sants també han estrenat diverses construccions, en una diada on es van veure fins a tres 2de8 amb folre, un 4de8 amb l’agulla, un 7de8 i un pilar de 6. 

Publicitat

Cal destacar la primera clàssica de 8 dels Castellers de Sant Cugat, que van dur a terme a casa en el marc de la diada de Sant Ponç. Els gausacs ja havien fet el carro gros i ara s’afegeix el primer 3de8 de l’any. A la mateixa diada els Castellers de la Vila de Gràcia van completar la torre de 8 amb folre, que només va quedar coronada per Sant Jordi, a més del segon 7de8 dels blaus. Els Castellers del Poble Sec van mostrar novament el seu domini sobre el 3de7 per sota que ja és el tercer d’enguany.

gausacs
3de8 dels Castellers de Sant Cugat (foto: @miktorregrossa)

Els Castellers de Sabadell van atacar dissabte a casa la torre de 8 amb folre per partida doble, desmuntant-la primer i quedant en intent després. Els van acompanyar els Xiquets de Reus que van repetir el 3de8 a més dels Castellers del Poble Sec, amb castells de la gamma alta de 7.

Ahir a Lleida la Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar a completar la tripleta de 8 i ja porten una dotzena de castells de 8, el doble que en el mateix període de l’any passat. La colla local, els Castellers de Lleida van tenir en el 2de7 el seu millor castell, aparcant l’estrena del seu primer castell de 8. En el segon compromís del cap de setmana els de Sabadell van repetir el 3de8 i el 4de8 a més del 7de7.

collavella
Tercer 2de8 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Més novetats destacables, com les que es van viure ahir a la diada del Temps de Flors a Girona. Els Marrecs van apuntar-se el primer 3de8, els Xics de Granollers la primera clàssica de 8, la més matinera de la seva història, mentre que els Sagals d’Osona van tornar a ensopegar amb el castell de 8. A la diada del Ram el 3de8 va quedar en carregat i ahir en el seu primer intent de 4de8 també.

Els Xicots de Vilafranca, que actuaven a les portes del seu local, van assolir el primer castell de 8 de l’any gràcies al 3de8, el més matiner que assoleixen mai i que la temporada passada no va arribar fins a finals de juny. En canvi, però, el 4de8 el van haver de desmuntar. Allà els Castellers de la Sagrada Família van completar el 5de7, 4de7 amb l’agulla i el 4de7, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta el 3de6 i 4de6, tots dos amb l’agulla, mentre que els va quedar en carregat el 2de6. Per últim els Minyons de l’Arboç, que no passen per un gran moment, només es van apuntar el 4de6.

3de8xicots
Foto: Ivan Aragonès

A Torredembarra els Nens del Vendrell van tornar a completar el 3de8 i el 4de8 i en tercera ronda van optar pel 5de7. Els Nois de la Torre assolien el 4de7, el primer castell de 7 de l’any, mentre que els Xiquets del Serrallo van apuntar-se el 4de7 amb l’agulla a més del 3 i el 4de7.

Per últim, cal destacar les primeres clàssiques de 8 de la Colla Joves Xiquets de Valls, que van completar al I Memorial Ramon Barrufet, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada del seu local, i la dels Capgrossos de Mataró, a Teià. Pels vallencs i mataronins va significar els primers 3de8 de l’any.

3de8joves
3de8 de la Colla Joves (Foto: Marta Arjona)

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.