Dissabte, 17 abril 2021

El Pla de la Seu, de gamma extra

|

- Publicitat -

Josep Torreño | Tarragona

El Pla de la Seu ja és de gamma extra gràcies a la primera torre de 9 dels Castellers de Vilafranca, que va brillar amb una execució magnífica. Els Castellers de Sants també van exhibir-se fent la primera tripleta vilafranquina, com els Xiquets de Tarragona que estrenen el 3de9 folrat. En global, 5 castells de 9 i el primer gamma extra per una actuació que va ser excel·lent en tots els nivells.

Bon ritme de la diada que va tenir el seu moment àlgid amb la torre de 9 dels Castellers de Vilafranca. L’assaig fins al pis de dosos del passat divendres era un bon presagi dels vilafranquins, que van dibuixar una execució gairebé perfecte, almenys fins a coronar-la. Tot i els nervis que va mostrar la baixada la van tenir dominada en tot moment per apuntar-se la més matinera dels verds que ja és la 65 que completen en 20 anys.
Abans havien completat el 3de9 amb forle, un pèl remogut al pis de terços i quarts, però ben controlat, així com el 4de9 amb folre de la tercera ronda. Els verds van acomiadar-se amb el pilar de 7 amb folre que va presentar novetats en la part alta, ja que s’hi estrenaven l’aixecador i l’enxaneta.

La torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca a Tarragona (Daniel Soler)

Els Castellers de Sants van mostrar un nivell excel·lent amb la tripleta vilafranquina, la quarta de la seva història i primera del seu curs, obrint amb un 3de9 amb folre que va perdre les mides a nivell de quarts a la baixada, però en cap moment va perillar. En segona ronda va arribar la seva primera estrena del dia amb el 4de9 amb folre, que va sorprendre gratament amb una gran execució. 4de8 amb l’agulla en tercera ronda, presentant canvis al pis de terç del pilar, que van completar després de superar algun desajust en l’estructura del 4. Per acabar, els de Sants no van poder completar un pilar de 6 que no va poder superar la sortida de l’enxaneta.

Els Castellers de Sants van estrenar el 4de9 amb folre a Tarragona (foto Daniel Soler)

Els amfitrions de la diada, els Xiquets de Tarragona, van oferir el primer castell de 9 de l’any amb un treballat 3de9 amb folre. L’estructura presentava moltes novetats al tronc respecte els de l’any passat i es va notar molt nerviós, sobretot amb la sortida de la canalla. Més o menys com el seu 5de8, que va obligar a defensar la rengla del tres.
Aparcat el 4de9 amb folre, que van descartar a l’assaig de divendres, van completar un estàtic 2de8 amb folre en tercera ronda. El pilar de 7 amb folre, l’altre estrena de la jornada, no va poder superar la motxilla de sortida i es va trencar poc després de l’aleta.

3de9 amb folre dels Xiquets de Tarragona (Foto Daniel Soler)

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.