La prèvia

El juny arrenca amb previsió de castells de 9 i estrenes destacades

Dues places podrien registrar castells de 9 en el primer cap de setmana de juny: Sant Quintí de Mediona dissabte, i La Selva del Camp diumenge, mentre que en altre cites es podrien veure estrenes importants per part de diverses formacions.

Dissabte, a la plaça pendesenca els Castellers de Vilafranca aspiren a revalidar el 3de9f assolit a les Fires de Maig, i estrenar una torre de 8 folrada que arriba més tard del que estem habituats pels de la camisa verda. El tercer escull podria ser el 4de8 i tancarien amb el pilar de 6. Al costat dels vilafranquins, els Moixiganguers d’Igualada podrien anotar-se la tripleta de 8, que esdevindria la segona del curs.

   

A la mateixa hora, a Vila-seca, la Colla Joves Xiquets de Valls vol fer una o dues passes més, intentant el primer 2de8f del curs i el possible castell de 8 amb el pilar. Coincidiran amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona que vol seguir sumant el 5de8 i els bàsics de 8, mentre que els Xiquets de Vila-seca i els Brivalls de Cornudella portarien castells de 6.

L’endemà diumenge a la tarda la Colla Vella dels Xiquets de Valls actua en l’escenari en que la passada temporada va sorprendre a tothom completant el 5de9f més matiner. Els rosats, que enguany no els cal repetir el ritme trepidant d’ara fa 1 any, es reservaran la gamma extra per Sant Joan. Diumenge el repte es diu 4de9f, deixat a mitges a la plaça de l’Oli, a més d’acompanyar-lo amb el 3de9f, el 4de8 amb el pilar i un pilar superior, amb la possible estrena del de 7. Els Xiquets de Reus volen repetir la tripleta de 8 del Pallol, mentre que els Xiquets de Tarragona apostaran pels dos castells de 8 bàsics i no descarten anar a pel primer 5de8 de l’any.

Del cap de setmana cal destacar diverses actuacions més, com l’aniversari dels Capgrossos de Mataró. Els del maresme treballen per presentar diumenge l’estrena del 5de8, a més de rodar els dos castells de 8 bàsics. Els convidats Castellers de Sant Cugat i Marrecs de Salt hi van amb els dos castells de 8 i el 2de7.

Al Vendrell hi ha un altre aniversari, el 93è dels Nens locals. Els vendrellencs volen estar a l’alçada i apunten a la clàssica de 8, que passaria per estrenar un 4de8 si es confirma en el darrer assaig a més de revalidar els 3de8 i torre de 7. Estaran acompanyats pels Castellers de Sants, amb possibilitats d’atacar la primera torre de 8 amb folre i els Castellers de la Vila de Gràcia, amb carro gros com a castells més destacats.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau celebra diumenge la Diada del local amb intenció de completar el 2de7 que els va quedar a mitges fa 15 dies, i no descarta atacar el 3de8, primer castell de 8 pisos de l’any. Allà la Colla Joves Xiquets de Valls en el segon compromís del cap de setmana té intenció de portar els dos castells de 8 bàsics, objectiu que també s’han marcat els Castellers de Sabadell.

   

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here