Dissabte, 17 abril 2021

El 4de10, objectiu dels Verds per Tots Sants

|

- Publicitat -

Els Castellers de Vilafranca ja tenen clar quin serà l’objectiu principal per la diada castellera de Tots Sants: atacar el 4de10 amb folre i manilles. Aquest castell entrava dins dels objectius de la tècnica que encapçala el cap de colla Pere Almirall i fins i tot van fer-ne algunes proves als assaigs especials de castells de 10 que van dur a terme durant l’estiu. La construcció es va descartar per la diada de Sant Fèlix setmanes abans de la cita “per manca de temps per assajar tots els castells” , segons Almirall.

Assaigs especials

Per encarar aquesta construcció el pròxim 1 de novembre, els Verds duran a terme una sèrie d’assaigs especials amb l’objectiu de portar-lo a plaça amb garanties. El primer d’aquests assaigs serà el 20 de setembre i els dies 4, 25 i 30 d’octubre.

El 4de10 amb folre i manilles ja el van portar a plaça a la diada de Tots Sants de 1996 (foto), la primera vegada que una colla s’atrevia a intentar un castell de 10 pisos de la història, però no van arribar a convertir-se en intents perquè es va esfonsar el folre i les manilles just a l’entrada del pis de quints en dues ocasions. Des d’aleshores el 4de10 no s’ha tornat a provar a plaça per cap formació. La diada de Tots Sants de 2013 podria ser la primera on una colla es plantegi el mateix dia dues construccions de 10 pisos.

 Vídeo de la prova de 4de10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca durant la diada de Tots Sants de 1996

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.