Setmanari digital i casteller

Dissabte, 25 juny 2022

Cordó per Sant Fèlix

|

- Publicitat -

Els administradors preparen un cordó humà per facilitar l’entrada de balls i colles. El cordó es crearà quan entri el drac i es desfarà quan s’hagin col·locat les colles

Judit Benages

Publicitat

Els administradors de la festa major d’aquest any tiraran endavant una altra mesura extraordinària encaminada a afavorir l’agilitat de la diada de Sant Fèlix, que enguany cau en diumenge. Ja fa uns dies van presentar tot un seguit de propostes per guanyar alguns minuts durant cada dia de la festa major, i ara ja se’n pot anunciar una altra pel dia de Sant Fèlix.

Es tracta de crear un cordó format per uns 25 voluntaris que facilitarà l’entrada de tots els balls i de les colles castelleres. El cordó es crearà tot just amb l’entrada del Drac i es desfarà un cop les colles ja estiguin col·locades a plaça, així que no estarà operatiu durant tota la diada. Al costat de cada voluntari -que anirà amb armilles reflectants- hi haurà un pal de color en forma de senyal per ajudar a fer la tasca de cordó humà.

L’objectiu final és deixar completament buida tota la zona de just davant la façana de l’Ajuntament fins a les plaques dels castells que hi ha a terra pocs metres més endavant de l’edifici del consistori.
Així el cordó se situarà des de la cantonada del Reno fins a la columna de davant, creuant la plaça fins a la llibreria Pujol (tal com es pot veure en la imatge).

Per on podré entrar?

Així la gent que vulgui entrar a plaça mentre actuïn els balls ho haurà de fer pel carrer Indústria, pel carrer Sant Joan, pel carrer Consellers o per sota les voltes del carrer de la Cort, ja que a partir de les columnes del carrer i fins a l’altra paret ja no es podrà passar perquè és per on marxaran els balls. De fet el que preveuen els administradors és unir les columnes amb cinta per tal que la gent vegi que no es pot creuar mentre actuïn els balls.

Un cop les colles castelleres s’hagin col·locat al seu lloc, el cordó es desfarà i tothom podrà situar-se on vulgui o pugui. Cal destacar que si hi ha algun infant que no pot veure l’actuació dels balls perquè el tapen, es podrà posar al costat de la persona que faci de cordó per poder veurehi sense problemes.
Els administradors volen destacar que aquesta mesura ha estat pensada per agilitzar la diada i que tot vagi sobre rodes, que en cap moment vol ser una proposta polèmica i que el que demanen és “sentit comú, respecte i col· laboració de tothom perquè les persones que faran de cordó són voluntaris, no estan allà per discutir amb ningú”. Així la mesura s’anirà comunicant per megafonia durant tota l’estona que hi hagi el cordó, s’anunciarà també al programa i també hi haurà la Policia Local per informar de tot el que sigui necessari.

Demandes dels administradors

El quintet responsable de la festa, però, fa tot un seguit de recomanacions i demandes per tal que tot vagi bé. La primera i més òbvia és que ningú salti el cordó; després que ningú intenti entrar pel carrer Santa Maria durant l’actuació dels balls perquè un cop arribin a la cantonada amb la plaça de la Vila allà els faran tornar enrere. A més demanen que ningú intenti entrar a plaça amb cotxet i que tots els aficionats i castellers entrin junts amb la seva colla. Qui sí que podrà situar-se al seu lloc abans de l’entrada de les colles és un responsable de canalla de cada colla amb els més petits per tal que aquests no hagin de patir l’aglomeració. La clau és el respecte i conscienciació, clouen els administradors.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.