Dissabte, 19 setembre 2020

Castells de 9 i simultanis de 8

|

T’expliquem les intencions de les principals diades que se celebraran aquest cap de setmana

Dissabte 12 de maig

De dos en dos a la Fira Modernista

Els Minyons de Terrassa aprofitaran la Fira Modernista per anar d’estrena amb el 7de8, i repetir el 3 i el 4de8 simultanis que ja van completar en motiu d’aquesta diada en la temporada del 2014, i per la tercera ronda podrien anotar-se el tercer 2de8 de l’any. Una exhibició de potencial malva abans d’encarar els 9 pisos pròximament. El 4de8 pot ser la construcció més destacada dels Marrecs de Salt, que aquest cap de setmana faran doblet. En cas de pluja la diada se celebrarà al Vapor Ventalló.

La Joves vol folrar el 2

Publicitat

També en dissabte a la tarda, la Colla Joves Xiquets de Valls celebra el Memorial Ramon Barrufet, que arriba a la quarta edició. Els vermells podrien estrenar el 2de8f i serà el principal objectiu, seguiran rodant els dos bàsics de 8 i s’acomiadarien amb el pilar de 6. Al seu costat, Nyerros de la Plana i Xiqüelos i Xiqüeles del Delta en una diada que també estarà amenitzada per la Jove Muixeranga de València.

Diumenge 13 de maig

La Vella pot estrenar el castell de 9

Ja en diumenge, la festa major de Sant Anastasi a Lleida pot ser novament l’escenari escollit per la Colla Vella dels Xiquets de Valls per estrenar el castell de 9, com ja ho va fer la temporada passada. Els rosats portaran el 5de8 i l’estrena del 3de9 dependrà de les camises que hi desplacin. Completarien l’actuació amb un possible 4de8 amb el pilar per tancar amb el pilar de 6. Allà els Moixiganguers d’Igualada podrien anotar-se el primer folre a la capital del Segrià revalidant el 2de8 completat per Sant Jordi acompanyat pel 3 i el 4de8. Per la seva banda  els Castellers de Lleida tenen molt avançat el 4de8 i aquest serà el seu gran objectiu. L’any passat el carro gros lleidatà no va arribar fins el juliol i per Sant Anastasi només l’han aconseguit completar en una ocasió, el 2010.

Els Verds volen anotar-se el segon 3de9

L’altre castell de 9 del cap de setmana el podrien oferir els Castellers de Vilafranca a la plaça Bonet i Muixí, a Sants, en el vint-i-cinquè aniversari dels Borinots. Els de Toni Bach podrien anotar-se una actuació com la del Dia del Graller, és a dir, amb la torre de 8 folrada, el 4de8 i el pilar de 6. Allà els amfitrions Castellers de Sants, que ja han descarregat diversos castells de 8, volen fer una passa més i estrenar la torre de 8 amb folre junt amb els castells de 8 bàsics. La tercera colla, els Xiquets de Tarragona, podrien anotar-se els primers 3de8 i 2de7, però dependrà del darrer assaig de la setmana i, sense local propi, de les condicions amb que el duguin a terme.

Sant Ponç a Sant Cugat del Vallès

Doble cita de Sant Ponç a Sant Cugat. A la vigília, dissabte, els Gausacs portaran en cartera els castells de 8 bàsics, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau la gamma alta de 7, però no descarten repetir el 3de8 i el pilar de 6, mentre que els Castellers de Terrassa compliran amb castells de 7.

L’endemà diumenge es presenta encara més interessant, els Castellers de Sant Cugat, apostaran per la clàssica de 8 mentre enllesteixen el 5de8. Els Castellers de Sabadell han fet bons assajos del 2de8 folrat i la seva estrena podria arribar aquest diumenge o decantar-se per la clàsica de 8. Una clàssica que podrien plantejar-se els Castellers de la Vila de Gràcia, estrenant el 2de7 i amb l’oportunitat de treure’s l’espineta del 3de8 que la passada setmana només van coronar. Per últim els Bordegassos de Vilanova tenen ganes de revalidar el 4de8 de Sant Jordi i passejar-lo fora de casa.

Castells de 8 a Granollers, Badalona i Castelló d’Empúries

En la resta de cites on es podrien veure castells de 8 serà per exemple a la trobada de colles gironines, que enguany se celebra a Castelló d’Empúries, on els Marrecs de Salt podrien atacar el 2de8 folrat o reservar-se l’estrena per la setmana vinent, a casa seva. A la Fira de l’Ascenció de Granollers, els Xics locals i els Sagals d’Osona coincidiran per segona setmana consecutiva amb l’objectiu de repetir els mateixos castells, 2de7 i 4de8 pels Xics, i 3de8 i 2de7 pels d’Osona.
A Badalona els Capgrossos de Mataró apostaran per la clàssica de 8 i la Jove de Tarragona, que passarà el cap de setmana a Euskadi, també podria plantejar-se castells de 8.

Consulta l’agenda d’aquestes i la resta d’actuacions previstes el cap de setmana en aquest enllaç:

L’agenda castellera del 10 al 13 de maig

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.