Dissabte, 8 maig 2021

Castell de 9 dels verds i actuació revulsiu dels Xiquets al Serrallo

|

- Publicitat -

La petita plaça de Sant Magí, al barri del Serrallo de Tarragona, va tornar a veure castell de 9, novament per part dels Castellers de Vilafranca. En una tarda marcada per la intensa calor, va tenir un moment àlgid quan els Xiquets de Tarragona van exhibir-se amb el primer 4de8 amb l’agulla de l’any.

Josep Torreño | Tarragona

Els Castellers de Vilafranca van completar el 4de9 amb folre com a gran construcció de la tarda en la seva darrera cita abans d’atacar el primer castell de gamma extra. Els verds van començar completant un bon 4de8 amb l’agulla que presentava substitucions a la part alta del pilar.
En segona ronda va arribar l’únic castell de 9, el 4, que els vilafranquins van treballar sobretot a l’encaix de folre i terços. Res a veure amb el de l’any passat, on va caure a la sortida de sisens. Descartat el 3de9 amb folre per les absències destacades en diversos pisos, els vilafranquins van completar el 7de8 en tercera ronda, i el pilar de 6 de comiat, amb l’aixecadora i enxaneta del pilar de 6 que fa unes setmanes van estrenar a Sants.

4de9fverds
4de9 amb folre dels Castellers de Vilafranca (Foto Toni Solé)

Sense castell de 9 però amb una actuació inèdita. Els Xiquets de Tarragona van reservar l’estrena del 3de9 amb folre i es van decantar per revalidar la gamma alta de 8, començant pel 2de8 amb folre, un xic lent i amb baixada treballada pels quarts. A continuació van escollir el 5de8, que es va notar un pèl nerviós, sobretot a la rengla del 3 però que van saber dominar un cop tret el pom de dalt.
En tercera ronda semblava que es decantarien pel 4de8, que necessiten afinar -tal com reconeixien alguns matalassers- però un cop d’autoritat i després d’una bona prova en l’assaig de divendres, els Xiquets van apostar pel 4de8 amb l’agulla. El castell, àgil, va presentar bones maneres i es va completar de manera brillant, possiblement el millor dels 3 d’ahir. Tot just es convertia en el segon descarregat en tota la història de la colla, que van coronar per primera vegada al 1997. Els Xiquets mai havien completat aquestes tres construccions en una mateixa actuació, i a més, van afegir un bonic pilar de 6 que sembla estar a punt per pujar-lo un pis més. En definitiva, diada de revulsiu per la colla degana de la ciutat.

4de8p
Segon 4de8 amb l’agulla completat pels Xiquets de Tarragona (Foto Xiquets)

Els amfitrions Xiquets del Serrallo van completar la millor actuació de l’any gràcies al magnífic 4de7 amb l’agulla de la primera ronda i l’estrena del 7de7, que tot i la lentitud van saber resoldre. En canvi el 5de7 el van desmuntar amb dosos col·locats. Per arrodonir la millor actuació de l’any van completar el 3de7.

?????????????
7de7 dels del Serrallo

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.