Dijous, 08 de desembre del 2022

Cadascú es busca la vida -i les entrades pel Concurs- com pot

|

- Publicitat -

Josep Torreño

Poques hores després que el Concurs de Castells anunciés dia i hora per a la venda d’entrades de la XXVI edició, la de diumenge, els Castellers de Vilafranca feien una crida als seus membres perquè compressin el màxim nombre d’entrades possible, amb l’objectiu de sumar una bona presència de seguidors dels verds a les grades. Com sempre han intentat fer. Ells i altres colles.
Això és conseqüència del sistema de venda d’entrades emprat en els últims anys, mentre que antigament des de les formacions podien satisfer gairebé tota la demanda dels seus aficionats.

Publicitat

Però les reaccions a les xarxes socials han trigat poc a fer-se notar i ja justifiquen una nova xiulada a la Tàrraco Arena. Aquesta mateixa gent potser no ha tingut en compte que si es fa aquest reclam és per algun motiu. Potser perquè la dels verds és una de les aficions que més demanda les entrades? I quin problema hi ha si es vol donar un cop de mà a l’afició?

L’actual sistema de venda online “fa por”

L’organització del Concurs les pot vendre com cregui convenient, que per això és qui mana, però l’aficionat pateix pel sistema de venda per internet, ja que sempre ha sembrat el caos (ja sigui a causa d’una major demanda que oferta o per un servei deficient) i provoca, de retruc, algunes reaccions com la dels de Vilafranca. Si a això li sumem un aforament reduït d’espectadors respecte altres edicions i que l’organització ara només cedeix un nombre determinat d’entrades a les colles, trobo normal que es preocupin per la seva afició, que sempre els ha recolzat. La solució perquè com menys aficionats dels verds es trobin sense entrades ha estat proposar que els components de la colla en retirin tantes com puguin i les facilitin a Cal Figarot en cas que no les necessitin.

Error de comunicació

L’error de la colla ha estat fer-ho públic mitjançant una nota de premsa -que algun mitjà ha publicat incloent un titular un pèl tendenciós-, quan aquest tema millor hauria estat tractar-lo a nivell intern i no hauria passat absolutament res. Segur que hi ha més colles que animen els seus per obtenir més entrades, però aqui els verds han fallat clarament en la manera de comunicar-ho.

No fa pas gaire els vilafranquins van organitzar-se per obtenir més entrades quan també les va vendre el Teatre Metropol de Tarragona. Es va formar una expedició i previ ordre de cua van retirar el màxim nombre d’entrades permeses per persona. Aquestes es van posar a disposició de la colla i les va vendre al mateix preu, òbviament. I ni així tampoc les maneres em van semblar fora de lloc. Ho van fer ells i ho podia haver fet qualsevol altre colla, o un grup d’amics o qui sigui. Ningú no ho prohibeix. Com tampoc deu estar prohibit el fet que si una colla no ven totes les entrades que li pertoquen les posi a disposició d’altres formacions, amigues, que també es fa.

Publicitat

3 COMENTARIS

  1. La reventa està prohibida, hi hagi o no hi hagi ànim de lucre. Q els verds les venguin al preu de cost no treu q sigui una reventa. Una cosa es q un grup de castellers/aficionats s’organitzi per comprar entrades (sabent q hi ha més demanda q oferta, tots els membres del grup intenten entrar al sistema de compres, fins q s’aconsegueixen les desitjades i la resta ho deixa). L’error es fer-ho de forma “oficial”, des de la colla.

  2. Siusplau senyor Torreño abans d’escriure treguis la camisa, perquè dubto que tota la seva colla, Castellers de Vilafranca, estigui d’acord amb la nota de premsa que van enviar ahir.
    El problema no és que vulguin portar molta gent a plaça, el problema és que facin una crida perquè tothom, ENCARA QUE NO HO NECESSITI, compri entrades i després la colla els hi tornarà els diners. Donant entendre que si una persona, que no és dels verds, es queda sense entrada els importa ben poc, i a sobre exposat que revenen les entrades, cosa il·legal. No dic que no portin gent, tota la que vulguin, però siusplau que s’estalvin de fer aquesta crida en públic, té raó que l’error ha sigut enviar una nota de premsa. Totes les colles volen portar moltes persones i molts aficionats es quedaran sense entrada, així que no faci de víctima perquè aquí els verds no són cap víctima.
    I ho esciu una persona que mai ha tingut res encontra d’ells ni els ha xiulat mai, però la nota de premsa d’ahir em va semblar vergonyosa.

  3. Igual que el Dakar va marxar a terres andines mantenint la seva denominació original, veig el Conscurs de Castells de Tarragona celebrant-se al Palau Sant Jordi, amb la mateixa denominació…

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.