Dimecres, 20 octubre 2021

Begues ja té colla de 7 i plaça de 9

|

- Publicitat -

Òscar Montserrat | Begues
Fotografíes | Roberta Esteves

Fa dos anys la població de Begues vivia la seva primera Festa Major amb actuació castellera amb colla pròpia, la dels Encantats, i ja en l’actuació d’enguany la colla local ha assolit un doble repte ambiciós: el seu primer castell de set i que el poble es convertís en plaça de 9, tot i que el 3 de 9 amb folre dels Castellers de Barcelona ha quedat en tan sols coronat.

Amb un alt nivell d’organització la colla local i tot el poble ha acollit a les tres colles convidades, les dues colles padrines (Castellers de Barcelona i Castellers de Castelldefels) i una de les colles punteres i històriques, la Colla Joves Xiquets de Valls.

Després dels pilars d’inici, l’actuació l’ha encetat la colla local i ho ha fet amb el seu millor castell fins l’actuació d’avui, el 2 de 6. L’han resolt còmodament i els ha permès encarar el repte del castell de 7 a la segona ronda, i ha estat en forma de tres. El tres ha pujat prou sòlid i amb bones mides però a l’entrada de dosos un dels quarts ha perdut un pèl la posició i ha fet dubtar la canalla, però amb decisió ha tirat endavant i aleta feta. Quedava el més difícil, descarregar el castell, però amb la fermesa del tronc i de la pinya l’objectiu ha estat assolit completament enmig de l’ovació de tota la plaça.
No en tenien prou, i després de descarregar un sòlid 4 de 6 amb el pilar, han descarregat el seu primer pilar de 5 de la història, espadat controlat en tot moment tot i certa tendència del segon a marxar cap enrere però que la pinya ha controlat en tot moment.

3de7 encantats

Els Castellers de Barcelona, en un cap de setmana amb doblet, han encetat l’actuació amb el 5 de 8, castell que ja havien descarregat el dia abans a Sant Cugat després d’un mes i mig d’absència. Quart 5 de 8 descarregat de la temporada, segurament el més solvent tot i cert tremolí a l’estructura del tres.
A la segona ronda ha estat el torn del 3 de 9 amb folre, amb el bagatge de dos descarregats i un intent fins la diada d’avui. Després d’un primer peu, el castell ha tirat amunt amb bones mides però una sotregada important a l’entrada de dosos ha portat a desmuntar al castell. La colla hi ha tornat, i de nou el castell ha pujat rodó, i aquesta vegada s’ha carregat amb solvència, però a la descarregada el castell no ha tingut el gas suficient i s’ha acabat trencant a nivell de quarts a la sortida de la canalla. S’assolia el repte del primer castell de nou que es veu a Begues, tot i que amb la insatisfacció de no ser descarregat, sent la primera població que estrena la colla barcelonina. Per tancar les rondes de castells han descarregat el primer 7 de 8 de l’any, castell que tot i no ser perfecte de mides han pogut completar amb bones maneres. El quart pilar de 6 de la temporada, excel·lentment executat, ha estat el colofó de la jornada per la colla vermella.

3de9f barcelona

Pel que fa a la Colla Joves Xiquets de Valls, descartat un possible 4 de 9 amb folre per falta de camises pròpies, han assolit la segona tripleta de vuit de la temporada. Per a començar han triat el 3 de 8, castell dominat d’inici a fi.
El castell més important ha arribat a la segona ronda, el 2 de 8 amb folre. Castell que tot just fa una setmana havien descarregat per primera vegada en aquesta temporada i que han resolt amb ofici i determinació, i pensant amb castells superiors amb l’estructura del dos. El 4 de 8 que ha tancat les rondes de castells ha estat lleuger de pes, sense perdre mides i resolt amb suficiència.
Han volgut arrodonir l’actuació amb l’estrena del pilar de 6 aquesta temporada, un pilar renovat respecte a les dues darreres temporades en les quals havien fins i tot van carregar el pilar de 8 amb folre i manilles. El pilar s’ha carregat amb marge, però no ha aguantat la motxilla de sortida i ha acabat saltant cap a endavant per dalt.

pde6 cjxv

Per últim, els Castellers de Castelldefels no han tingut al dia, i tant el 3 de 7 com el 4 de 7 els han desmuntant amb dosos col·locats amb evidents problemes a nivell de tronc. Descartats els castells de set que aquest any encara no han assolit, han resolt l’actuació amb dos castells de sis, el dos i el cinc, per acabar amb dos pilars de quatre.

Un cop acabada la diada, les colles s’han desplaçat fins al lloc del dinar on l’estrella ha estat l’estofat de porc senglar amb calçots i patates que han servit els Encantats. Un colofó de luxe per a un dia històric per la població de Begues i per la seva colla.

tde6 castelldefels

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.