Dissabte, 19 juny 2021

Vídeo | Una crònica del Concurs de Castells de 1970, disponible en format digital

|

- Publicitat -

l

Aquest diumenge 27 de setembre es compleixen 50 anys del VI Concurs de Castells de Tarragona, en el qual van participar sis colles: Castellers de Barcelona, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Xiquets de Tarragona, Nens del Vendrell i Minyons de l’Arboç. Fou l’anomenat ‘Concurs del Segle’, guanyat pels Nens del Vendrell amb un gran fre a frec amb la Colla Vella i que els del Penedès van culminar amb la primera torre de 8 amb folre descarregada del segle XX.

Per celebrar aquesta efemèride l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i la colla Nens del Vendrell presenten una crònica d’aquella diada amb la pel·lícula titulada Torres humanas. Castellers de Catalunya (1970), que va produir Visiones Marbiscolor, la qual forma part del fons Salvador Palau Rovira (el Vendrell, 1934 – Barcelona, 2002), advocat, cronista del món casteller i membre dels Nens del Vendrell.

El 2019, la família Palau Casellas va dipositar aquest fons a l’Arxiu Comarcal de Baix Penedès mitjançant cessió en comodat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La digitalització de la pel·lícula s’ha realitzat amb la col·laboració dels Nens del Vendrell. A més, s’hi ha inserit textos elaborats per Pere Ferrando Romeu i Nativitat Castejón.

La pel·lícula està disponible al web i facebook de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i al canal xac youtube.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.