Dimarts, 23 Juliol 2019

[Vídeo] La taula rodona amb veterans de la Colla Vella, Nens i Verds

Aquest dilluns Cal Figarot va acollir una taula rodona amb motiu del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca. Els protagonistes van ser membres veterans de les tres colles que actuaran aquest dissabte a la capital de l’Alt Penedès; Frances Piñas, per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Marcel·lí Güixens dels Nens del Vendrell i Josep Miret dels vilafranquins.

La tertúlia va tenir en la rivalitat entre les tres formacions, durant els anys 60 i 70, un protagonisme destacat “encara per resoldre” en paraules del cronista Pep Ribes, moderador de l’acte.

   

També esmenten la importància de la col·laboració de la Colla Vella cedint la seva canalla per coronar el primers castells dels Verds, o dels motius de la no participació dels Castellers de Vilafranca en les dues primeres edicions del Concurs de Castells.

Un dels moments més emotius de la taula és quan Francesc Piñas va explicar el retorn de la Colla Vella a la diada de Sant Fèlix després d’absentar-se durant els concursos de l’Anxaneta de Plata. El vallenc va fer esment a la gran ovació que van rebre per part de la plaça quan els rosats auguraven una gran xiulada.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Anàlisi

Columna

Opinió