Divendres, 18 Octubre 2019

Vic avança l’horari de la diada castellera per combatre la calor

Les temperatures es preveuen novament altes per aquest cap de setmana, si bé no s’espera que siguin tan intenses com en el darrer episodi de calor. A Vic, demà diumenge se celebra la diada de les festes de Sant Miquel dels Sants i la previsió apunta que se superaran els 30 graus. Per això, els Sagals han convigut avançar l’horari, inicialment previst per a les 12 del migdia, i d’acord amb l’ajuntament local i colles convidades s’ha fixat per a les 11 del matí.

Es tracta d’una mesura de prevenció per tal que els castellers i públic no estiguin exposats a les altes temperatures quan aquestes impacten principalment en les hores centrals del dia, de 12 a 16h. De fet, durant aquest horari les autoritats alerten del risc per a dur a terme activitats físiques intenses al carrer.

   

La Coordinadora de Colles Castelleres recomanava precisament evitar fer castells en aquesta franja horària, entre d’altres, tot i aquests consells no van arribar fins que un usuari ho va preguntar a través de les xarxes socials:

Com a Vic, els Bordegassos de Vilanova ja van prendre mesures en aquest sentit el passat cap de setmana. La diada que tenien programada per a les 12 del migdia finalment es va celebrar a la tarda, i fins i tot es va traslladar en un altre emplaçament amb més ombra.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu