Valls esclata amb el millor Sant Joan

Els 3 i 4de9 simultanis eclipsen els gammes extres de la pròpia Colla Vella, també el 2de8 coronat per la Colla Joves, el més matiner de la Història i el primer en un Sant Joan

Una altra gran jornada per al record a la plaça del Blat. Les dues formacions locals han tornat a demostrar ambició en un Sant Joan d’emocions a flor de pell. N’ha sortit més reforçada una Colla Vella espectacular descarregant tot el que s’ha proposat, amb dues construccions de gamma extra i una gran demostració de pontencial anotant-se per primera vegada dos castells de 9 simultanis.
Per la seva part, la Colla Joves ha coronat el 2de8 sense folre més matiner de la història, el primer que s’aconsegueix en un Sant Joan. La caiguda, però, ha marcat la seva actuació i han preferit reservar l’estrena del 4de9 folrat.

   

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha apostat d’entrada pel 5de9 amb folre, una sortida lògica tenint en compte que ja el van completar a principis de juny a la Selva del Camp. Bona estratègia per no presentar-se avui amb la necessitat d’estrenar-ho tot. El castell, tot i que s’ha treballat a la baixada, ha tingut la solvència que li va mancar aquell dia.
En segona tanda arribava l’objectiu del dia, el 4de9 amb folre i pilar, que ha passat per moments d’angúnia, especialment mentre coronaven l’estructura del 4. El tronc, però, serè i amb confiança, ha sabut mantenir el pols en els moments més delicats i han tirat d’ofici per descarregar el primer que es veu en aquesta temporada.
Assolits els dos grans castells dels rosats, han dut a terme allò que en les darreres hores s’havia especulat: provar per primera vegada els dos castells de 9 simultanis, una aposta tan valenta com agosarada. La jugada, però, ha sortit bé per els del Portal Nou. Si bé el 3de9f ha pujat amb bones mides, el 4 ha presentat més batalla d’inici i ha requerit concentració per dur-lo a bon port. Una gesta impressionant, d’enorme potencial, i que fins el moment només havien aconseguit els Verds, el 2001. Els dos castells de 9 s’han coronat gairebé al mateix moment i han fet esclatar de valent una plaça del Blat entregada a les camises rosades.
Els d’Albert Martínez s’han acomiadat completant el pilar de 7 amb folre per arrodonir la millor actuació d’un Sant Joan.

Al seu costat la Colla Joves dels Xiquets de Valls ha iniciat la diada completant el segon 3de9f de la temporada, poques hores abans de desmuntar-lo durant l’actuació de la Nit de Completes.
El plat fort dels vermells ha arribat en segona ronda enfrontant-se al 2de8 sense folre. La construcció ha pujat amb molta determinació i bones maneres, coronant-se sota gran domini, però el monstre s’ha complicat quan ja sortia l’aixecador. S’ha entregirat amb perill a nivell de terços que no ha pogut salvar una batzegada important, fustrant la descarregada i petant a nivell de quarts. Es tracta del 2de8 ‘net’ més matiner de la història i des d’avui, la construcció sostre en una diada de Sant Joan.
En tercera ronda han renunciat a l’estrena del 4de9 amb folre i han preferit decantar-se  per un 5de8 que s’han anotat sense problemes. A la tanda de pilars han deixat el pilar de 7 amb folre carregat per segona vegada consecutiva, s’ha abocat endavant i ha cedit poc després de l’aleta.

 

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here