Dilluns, 27 setembre 2021

Una proposta sobre l’estudi de la composició social de les colles castelleres, guanyadora de la II Beca Cepac

Ara disposaran de divuit mesos per a desenvolupar la recerca d'una temàtica que mai s’ha estudiat científicament

|

- Publicitat -

“De l’individual al col·lectiu. Una diapositiva social i cultural de les colles castelleres de Catalunya”, la proposta presentada per Elisa Alegre-Agís i Mireia Gonzàlez Mohedano, ha estat escollida com la guanyadora de la II Beca de recerca organitzada pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport econòmic de la Biennal del Concurs de Castells i l’Ajuntament de Tarragona.

Elisa Alegre-Agís és investigadora predoctoral del departament d’Antropologia de la URV i Mireia G. Mohedano és llicenciada en Comunicació i Relacions Públiques, també per la URV. Les dues són membres dels Xiquets de Tarragona, entitat de la qual Mohedano ha estat presidenta. Ara disposaran de divuit mesos per a desenvolupar la seva recerca, que ha de servir per obtenir un retrat de la composició social de les colles castelleres, una temàtica que mai s’ha estudiat científicament. La dotació de la beca és de 4.000 euros.

La convocatòria ha rebut un total de set projectes presentats per investigadors d’arreu de Catalunya. El jurat, reunit el 28 de juny, ha valorat el plantejament del projecte guanyador, l’ús principal de tècniques quantitatives però també l’aportació de tècniques qualitatives i el coneixement demostrat del món casteller.

El jurat de la II Beca CEPAC l’han compost Miquel Botella com a president de l’entitat; Pau Camprovin, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya); els professors de la URV Montserrat Soronellas i Francesc Valls; i Lara Santana, guanyadora de la I Beca CEPAC). Hi ha actuat com a secretari, sense vot, Guillermo Soler, secretari del CEPAC.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.