Un pas més!

0
318

El primer cap de setmana de novembre ha registrat avenços importants pels Sagals d’Osona i els Tirallongues de Manresa. Les dues formacions han estat protagonistes en assolir els seus primers 5de8 i 3de8 respectivament. Els Xicots de Vilafranca han completat un 4de8 on al pis de segons el parava una castellera.

L’altra catedral de Vic

La Catedral del Bisbe ha estat testimoni del primer 5de8 dels Sagals d’Osona, la catedral dels castells i l’èxit més important d’aquesta colla que enguany celebra els 20 anys de la seva fundació. L’han descarregat al segon intent, després de desmuntar una primera temptativa. Els nervis eren evidents i el 5 s’ha hagut de defensar molt aviat, ja que ha anat al límit des d’abans de l’entrada de la canalla. La descarregada, amb una torre molt enganxada a l’estructura del 3 ha estat èpica però finalment se l’han embutxacat. Els osonencs han iniciat la diada amb el 3de8 i el 2de8 amb folre, tercer de l’any, i a més, han arrodonit la millor actuació de la seva història amb el pilar de 6, que no completaven des de la temporada del 2015.
Els Castellers de Santpedor s’han anotat el 2de6, 3de6 amb l’agulla i 3de6 i han deixat el 3de7 en intent desmuntat, mentre que els Minyons de Santa Cristina d’Aro han completat el el 3de6 amb l’agulla i el 3de6 i han coronat el 2de6.

Primera clàssica de 8 Manresana

A Manresa els Tirallongues també estan d’enhorabona. La temporada de la consolidació del 4de8 ha regalat també el 3de8, el primer de la seva història. Els del Bages han completat el 2de7 i el 4de8 i han arrodonit la primera clàssica en tercera ronda al completar el 3de8 al primer intent.
Han estat acompanyats pels Castellers de l’Alt Maresme i els Castellers de Caldes amb el 3de7 com a construcció més destacada.

Primer 3de8 dels Tirallongues de Manresa

Els Bordegassos, sense 5de8

Qui no ha tingut sort ha estat el 5de8 dels Bordegassos de Vilanova. El castell ha pujat amb complicacions a l’estructura de la torre i ha fet llenya amb dosos col·locats. A partir d’aquí la diada ha quedat suspesa per manca dels serveis sanitaris. Els Bordegassos han iniciat la diada amb un treballat 4de8 i ha vist la primera ronda dels Castellers de Barcelona, amb el 5de8, el 7de8 dels Castellers de Sabadell i el 3de7 dels Minyons de l’Arboç.

4de8 amb una dona al pis de segons

Els Xicots de Vilafranca tornen a reivindicar el paper de les seves castelleres. A Altafulla aquest migdia l’Eli Vallejos s’ha convertit en la primera dona en descarregar una construcció de 8 al pis de segons. Dues dones més l’han parat al pis de terços, amb l’estrena d’una d’elles. Els vermells han completat el 3de8 i el 4de7 amb l’agulla, la mateixa actuació que han signat els Xiquets de Tarragona per acomiadar la temporada, mentre que els Castellers d’Altafulla han descarregat el 5de7 i el 3de7, però el 4de7 amb l’agulla només ha quedat en carregat.

100 castells de 8 dels Moixiganguers 

La sisena tripleta de 8 dels Moixiganguers en aquesta temporada ha estat l’actuació més destacada de la diada dels Castellers de Terrassa. Els d’Igualada han celebrat el castell de 8 número 100 i 101 de l’historial de la colla, amb 93 descarregats i 8 coronats.
Els Castellers de Terrassa s’han anotat una nova clàssica de 8, mentre que el 4de8 ha estat el castell més destacat dels Castellers d’Esplugues. Per últim els Castellers de Berga s’han conformat amb els dos castells bàsics de 7.

Gràcia passeja gamma alta de 8 a Badalona

Els 7de8 i el 2de8f dels Castellers de la Vila de Gràcia, juntament amb el 3de8, ha  estat una de les actuacions més destacades del cap de setmana amb motiu de la diada dels Castellers de Badalona, que s’han anotat el 5de7 i el 4 i 3de7 amb l’agulla, i els Castellers de la Sagrada Família han completat el 5de7 i el 3 i el 4de7.

Els Xiquets de Valls tanquen la temporada a Vila-rodona

En la clàssica darrera aparició de l’any les dues colles dels Xiquets de Valls han actuat a la Fira de Vila-rodona, on el 5de8 de la Colla Vella ha estat el castell més destacat. Els d’Albert Martínez han afegit el 3 i el 4de8 i s’han acomiadat exhibint múscul completant per primera vegada dos pilars de 6 simultanis.
Per la seva part, la Colla Joves s’ha anotat la tripleta de 8, això sí, després d’ensopegar amb el 3de8, castell que han completat a continuació i el pilar de 6 final.

Més castells de 8 a Cornellà

En la diada dels Castellers de Cornellà els Xics de Granollers han revalidat els dos castells de 8 bàsics a més del 7de7, els amfitrions han completat el 5de7 després d’un intent desmuntat a més del 7de7 i el 4de7, mentre que els Castellers de Sant Feliu s’han anotat 3 castell de 6.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here