Diumenge, 20 Octubre 2019

Tots Sants de contrastos

Els verds confirmen el seu idil·li amb el castell de 10 però no poden amb la torre de 8 sense folre. Els Capgrossos de Mataró revaliden el 2de9fm però deixen en intent el 5de9f.

La diada de Tots Sants ha esdevingut el reflex del que ha estat la temporada pels Castellers de Vilafranca. Els de Toni Bach han estat intractables amb el 3de10fm, tot i que aquesta vegada l’han descarregat salvant-lo de manera miraculosa. L’execució ha avisat molt aviat i s’ha coronat amb dificultats mentre la plaça esperonava als de la camisa verda, i durant el descens quints i sisens han salvat la construcció d’una batzegada que gairebé el sentència a la baixada. Es tracta del quart que completen aquest 2018 i per segon any consecutiu l’única colla que ho ha aconseguit. Però a partir d’aquí la història ha estat molt diferent, han deixat la torre de 8 sense folre en intent -no els passava des de la temporada 2010-, se’ls ha entregirat aviat i no ha tingut defensa quan, amb l’aixecador col·locat, l’enxaneta ja havia decidit tirar avall i poc després s’ha acabat trencant. Descartat el 4de9 sense folre, els vilafranquins han optat per torre de 9 emmanillada, la dotzena de l’any (i la 31 descarregada consecutiva!) i a continuació pel 5de9f, que no han pogut revalidar després de recuperar-lo el passat juliol a Vilanova. Ha pujat rebregat i patint en els primers compassos, amb dosos col·locats i sense massa futur, han optat per desmuntar-lo, però quan ja era impossible redreçar-lo i estalviar-se la caiguda, també ha acabat fent llenya. En repetició s’han anotat un 4de9f de circumstàncies i s’han acomiadat amb el pilar de 6.

   

Els Capgrossos de Mataró han completat de manera brillant el 3de9 amb folre, dels millors de l’any que s’han vist a plaça, tràmit indispensable per encarar el 2de9fm de la segona ronda. La torre els ha quedat estiradeta a quarts i tancada a nivell de dosos, l’han coronat amb suficiència i, sense perillar en excès, l’han descarregat gràcies a un bon treball de folre i manilles. En canvi el 5de9f que s’han reservat per la tercera ronda no ha pujat amb les mateixes garanties de fa unes setmanes. S’ha vist nerviós de seguida i poc convincent, amb dosos esperant la canalleta han tirat avall i se l’han empassat mentre baixaven. Feia més de 2 anys que un castell no els quedava en intent fallit i precisament va ser amb la mateixa construcció. La diada ja estava força avançada, amb molts peus o castells desmuntats i no hi han tornat. En repetició han escollit el 4de8 que ha estat senzill pels del Maresme, que tot sigui dit, avui han requerit de força ajuda perquè no presentaven gaires camises pròpies.

Si bé els Xiquets de Tarragona han arrencat la seva actuació amb un 3de9 folrat, nerviós i un xic lent, però descarregat amb lluita fins el final, han ensopegat a partir de la segona ronda. Primer, deixant en intent desmuntat el 7de8, quan ja gairebé ho tenien tot a dalt, i posteriorment desmuntant el 4de9f, força obert de mides i treballat durant la pujada. Els tarragonins han acabat anotant-se el 5de8 i el 4de8.

I qui ha estat llunyíssim del seu nivell han estat els Castellers de Sants, amb una pobra actuació marcada per les baixes de les darreres setmanes. Els borinots han segellat el 3 i el 4de8 i un 7de7 que ha sabut a molt poc, però important per donar confiança a la seva canalla. Encara els quedarà el compromís del proper 18 de novembre a Terrassa on de ben segur podran oferir alguna cosa més.

Tot plegat en un Tots Sants que ha anat de més a menys i que s’ha acabat allargant més del compte principalment pels peus i castells desmuntats.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu