Taula rodona a Terrassa sobre la cultura popular a Catalunya Nord: castells, foc i llengua

Diumenge a Montserrat se celebrarà una diada castellera amb les colles protagonistes amb motiu de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Demà dissabte 23 de febrer tindrà lloc al Centre Cultural de Terrassa (Rbla. d’Ègara, 340) una taula rodona organitzada per Òmnium Cultural i Castellers de Terrassa amb el títol Cultura popular a Catalunya Nord: castells, foc i llengua. El propòsit de l’acte és conèixer la realitat de les entitats nord-catalanes per mitjà dels seus protagonistes, que seran a Terrassa —acollits pels Castellers— amb motiu del 50è aniversari de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que se celebrarà l’endemà a Montserrat.

   

A la tertúlia, hi participaran membres dels Castellers del Riberal i del Pallagos del Conflent. Els quatre tertulians seran: Laura Pi (actual cap de colla dels Castellers del Riberal i primera enxaneta de la colla), Rafael Renyé (excap de colla i periodista a Ràdio Arrels), Gerard Thorent (actual president dels Pallagos i expresident de La Bressola) i Jordi Taurinyà (president del Casal del Conflent). L’acte serà presidit per Anna Carol (presidenta d’Òmnium Terrassa) i moderat per Elisabeth Arpal (presidenta de Castellers de Terrassa). Entre els temes de debat, figuraran les característiques de les colles nord-catalanes, vinculades a entitats que aglutinen altres iniciatives culturals, així com un repàs als orígens, l’actualitat i les perspectives de futur dels castells a la Catalunya Nord.

Actuació a Montserrat

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment que es duu a terme cada febrer des del 1968, any en què se celebrà el centenari del naixement de Pompeu Fabra. Des d’aleshores, les entitats excursionistes organitzen un acte que consisteix a encendre una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent, i dur-la fins a la basílica de Montserrat, on es fa un homenatge a Fabra i una festa cultural. Enguany, el final d’aquesta commemoració consistirà en una actuació castellera, a l’esplanada del monestir, diumenge 24 de febrer, a les 12.30 h, que comptarà amb la participació dels Pallagos del Conflent, dels Castellers del Riberal i dels Castellers de Terrassa, així com de la Muixeranga de la Plana, del País Valencià.

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here