Diumenge, 12 juliol 2020

Surt a la venda la col·lecció “Els Contes del Nan” inspirada en el personatge del Nan Casteller

|

El Nan Creatiu i Editorial Barcanova s’embarquen junts en una nova aventura per donar vida a l’entranyable personatge del nan casteller. Els dos primers contes d’aquesta nova col·lecció per a nens i nenes a partir de 6 anys. “El nan casteller” i “El nan i les abraçades perdudes” són els dos primers títols d’una col·lecció de llarga durada (a raó de dos títols per any) basada en el poder de les abraçades, la qual té per lema «Abraçant-nos, tot és possible». Es tracta d’un seguit d’històries que ajuden els nens no tan sols a conèixer les seves emocions, sinó també a transmetre valors propis del nostre temps, com ara la força, l’empatia, la cura, la paciència, l’equilibri, la decisió i el treball en equip.

«El Nan Casteller» és una col·lecció única, ja que parteix d’un personatge preexistent, però inanimat, forma part del joc de construcció homònim fet amb peces de fusta natural, en què l’objectiu és construir castells  i aprendre de cada castell que cau. Ara pren vida gràcies a les històries imaginades per l’escriptora Susana Peix i il·lustrades per Marc Sardà, el responsable de tot el disseny de marca d’El Nan Creatiu.

Publicitat

«Aquest ha estat un dels gran reptes: donar vida a un personatge que era una joguina», diu l’Anna Tarragona, directora d’El Nan Creatiu. Per la seva seva banda, José de Montfort, cap de comunicació d’Editorial Barcanova, remarca la voluntat d’oferir, als joves lectors, un producte atractiu, amb disseny modern i que sigui adient tant per als més petits, que es divertiran buscant els nans amagats en cada pàgina dels contes, com per als lectors que ja dominen la lectura, perquè descobreixin les emocionants històries de l’Ona i el Jan, el Víctor i la Carla (protagonistes dels dos primers contes), i també per als pares dels infants, que gaudiran d’un disseny d’imatge contemporani. Tot això ha estat possible gràcies a la voluntat esmerçada per Editorial Barcanova, una editorial fortament arrelada al nostre territori, amb una llarga trajectòria de gairebé quatre dècades publicant llibres en català.

Tant l’Anna Tarragona com en José de Montfort destaquen que els contes són autoconclusius, però que mantenen una unitat d’estil gràcies a la presència del nan, que, en paraules de la directora d’El Nan Creatiu, «funciona com una mena de consciència o autoconsciència dels nens, ajudant-los a descobrir, per ells mateixos, la solució a l’enigma, problema o repte que es planteja i que s’anirà plantejant en cada un dels contes». D’aquesta manera, no tan sols desenvoluparan la imaginació, sinó que podran fer servir els contes com a eina d’autoaprenentatge.

«Hi ha tants tipus d’abraçades com de persones. Amb els contes d’”El Nan Casteller”, proposem, a cada infant, d’explorar la manera d’entendre’s a si mateix per tal d’aconseguir un món més amable, sincer, autèntic i generós», han destacat els dos promotors de l’obra: Editorial Barcanova i El Nan Creatiu.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.