Dimecres, 27 octubre 2021

Reus torna a descarregar el 3de9f

|

- Publicitat -

La diada de la Misericòrdia ha vist part del millor potencial dels Xiquets de Reus, tornant a completar el 3de9 amb folre, dos anys després del darrer. En canvi, els del Baix Camp no van poder amb el 5de8 ni el 4de8 que van deixar en desmuntats. A la diada els Moixiganguers d’Igualada registraven una de les millors actuacions de la seva història, revalidant el 5de8, mentre que els Castellers de Sabadell van anotar-se els dos castells bàsics de 8 i van deixar en coronat el 2de7.

 

El 2de8 amb folre va ser el castell inicial dels Xiquets de Reus, solvent fins a coronar va tocar treballar-lo puntualment durant la baixada. En segon torn va arribar el moment més esperat de la tarda amb l’atac del castell de 9, que ja van carregar a principis de setembre a Cambrils. Amb alguns canvis, es va agafar obert al pis de terços, la rengla va estirar-se amb perill massa aviat i els va obligar a defensar-lo de quarts en amunt. L’estructura es va complicar amb l’entrada de l’aixecador però es va coronar amb suficiència. A partir d’aquí van aparèixer els nervis, amb una sortida precipitada de la canalla el descens va ser molt dur, amb el pis de quarts estirats i treballant al límit, però amb concentració fins al final per descarregar-lo, dos anys després del darrer.
En tercera ronda volien revalidar el 5de8 que van completar fa un mes a Gràcia, però es va desmuntar a l’entrada dels dosos. A continuació van optar pel mateix castell però novament es va desmuntar amb problemes amb les dues estructures. Abandonada la catedral, van optar pel 4de8 que també va quedar en intent desmuntat.

Els Moixiganguers d’Igualada van demostrar per què són una de les colles canidadates, juntament amb els Xiquets de Reus, a fer-se amb la sessió del Concurs de dissabte. D’entrada completant una solvent torre de 8 amb folre, la setena de l’any i vint-i-cinquena del seu historial. Només per dalt van tenir algun desajust ben resolt i amb confiança. A continuació van encarar-se al seu castell sostre, el 5de8, que per primera vegada feien fora de casa. La catedral morada va mostrar bones sensacions fins a coronar però la sortida massa ràpida de la canalla va provocar nervis i els va exigir a la baixada fins a descarregar. Els de l’Anoia li han pres les mides i fins el moment els tres que han portat a plaça els han completat. La seva darrera construcció va ser un 3de8 molt ben parat, fet de memòria, i amb el que aspiren aixecar-lo un pis més per primera vegada, el proper 6 d’octubre a la Tarraco Arena. El castell de 9 s’està forjant i el gran moment de la colla convida a pensar que el poden assolir.

Per la seva banda els Castellers de Sabadell, amb algunes baixes al tronc, s’havien proposat l’estrena del 7de8 però l’ensopegada amb la torre de 7 ho va espatllar. D’entrada van anotar-se un bon 3de8 amb el que no van tenir dificultats, mentre que en segona ronda van deixar el 2de7 en carregat. Recuperada una peça del tronc -no el portaven a plaça des del mes de maig- es va coronar bé i semblava que el completarien, però van aparèixer dificultats a nivell de quartes enredant-se a la baixada quan ja sortia el pis de dosos, un d’ells va despenjar-se i finalment va acabar cedint en una caiguda extranya. Els saballuts van tancar l’actuació amb un còmode 4de8 descartant l’estrena del 7.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.