Dijous, 27 Juny 2019

Resum casteller del cap de setmana

Josep Torreño

Diada de Vilanova i Màrtirs a banda, el cap de setmana casteller ha tingut altres jornades destacades que repassem en format breu.

Sant Pere i Sant Pau, en solitari a La Fatarella, aconsegueixen la millor actuació del seu historial

[dropcap]G[/dropcap]ràcies als tres castells de la gamma alta de 7 pisos que van oferir en aquella plaça, emblemàtica per la colla tarragonina. Van començar completant el 5de7 i en segona ronda va arribar el repte de la jornada, el 2de7 que van tornar a descarregar per segon cop aquesta temproada (més un de carregat). Per acabar van descarregar el 4de7 amb l’agulla, l’onzè castell de la gamma alta de 7.  Bones sensacions per una colla que viu un gran moment a dues setmanes de Sant Magí.

Els Castellers de Lleida, de cap de setmana a Verona
   

[dropcap]V[/dropcap]an ser presents a l’Aplec Internacional que es celebrava en aquella ciutat del Vèneto italià. Els de Lleida van aprofitar per apuntar-se un grapat de castells, on destaca la torre de 7, la setena de l’any i la primera que fan a l’estranger.

Als Pallaresos massa intents desmuntats

[dropcap]L[/dropcap]a diada de Festa Major dels Pallaresos (Tarragona) va comptar amb els Xiquets de Tarragona com a cap de cartell, on van assolir el 3de8, el 4de8 al tercer intent (abans l’havien desmuntat en dues ocasions) i el 5de7. Per la seva banda els Castellers d’Altafulla van completar el 5de6 i el 4de6 amb l’agulla però no van poder amb cap dels dos intents desmuntats de 3de7.  Els Xiquets d’Alcover van tenir en el 2de6 la seva millor construcció, tot i que també després de desmuntar-ne dos intents. Van completar el 3de6 amb l’agulla i el 4de6.

Les colles vallenques, posant-se a punt per la Firagost

[dropcap]Q[/dropcap]ue es celebrarà passat demà dimecres a la Plaça del Blat, on apunten cap als castells de 9. Per una banda la Colla Joves va descarregar el 4 i el 3de8, el 9de7 i el 4de7 a Masllorenç (Baix Penedès), acompanyats pels Nois de la Torre descarregant el 3de7 amb l’agulla i el 3de7 però van desmuntar el 4de7 amb l’agulla i el 4de7.

Per la seva banda la Colla Vella va oferir en solitari a La Riba (Alt Camp) un repartori de castells de 7 format pels dos castells de 7 bàsics, el 5de7, 4de7 amb l’agulla, el 3de7 per sota i el 2de7.

Foto: 2de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (@ccspisp)

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió