Dijous, 2 Abril 2020

Quim Torra rep als Castellers de Barcelona en motiu del 50è aniversari de la colla

Els Castellers de Barcelona alcen un 4 de 7 al Palau de la Generalitat

|

El president de la Generalitat, Quim Torra, i Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura, han rebut els Castellers de Barcelona al Palau de la Generalitat en motiu del 50è aniversari de la Colla. L’acte ha comptat amb el parlament de Ramon Gil, president dels Castellers de Barcelona, que ha explicat com han estat aquests primers 50 anys fent pinya de la colla. Ha recordat, en concret, com el dia 8 de juny del 1969 els quatre primers membres de la formació van alçar el seu primer pilar de quatre al Vendrell, i com la Colla Vella dels Xiquets de Valls els va deixar les mans de la pinya després d’haver comprovat, en un camp de garrofers, que la prova neta es descarregava correctament.

Seguidament, el President Quim Torra ha lloat el paper que els Castellers de Barcelona han tingut durant tota la seva història en la difusió del fet casteller i la cultura catalana arreu del món. Ha aprofitat per recordar la importància que és en tots els àmbits de la societat fer pinya per arribar a un mateix objectiu i ha remarcat que “els castellers envieu al món una imatge dels millors valors de Catalunya”. Els de la camisa vermella han agraït el compromís de Torra amb la cultura catalana i han descarregat, a més del 4 de 7, 3 pilars de 4, un d’ells al balcó.

Publicitat

Jaume Montolio, Quim Torra i Ramon Gil en la rebuda al Palau de la Generalitat (Fotos: Roberta Esteves)

Els barcelonins van arribar als 50 anys d’història el passat 8 de juny, data en què, el 1969, aixecaven el seu primer pilar de 4. Van ser la primera colla a consolidar-se fora de la coneguda com a zona tradicional (Tarragona, Valls, Vilafranca del Penedès, el Vendrell…) i van ser clau perquè definitivament el fet casteller arrelés arreu del país, amb prop de 20 colles apadrinades.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada