Dimarts, 14 juliol 2020

Primeres manilles de l’any i novetats de 9

|

La festa major de Terrassa ha vist el primer castell enmanillat de la temporada, un 2de9 que els Minyons de Terrassa només van poder coronar. El castell va tenir un canvi important de darrera hora al pis de quints i ja va pujar nerviós. Van poder coronar-lo però a la sortida de la canalla va acabar saltant per dalt. Els malves havien completat consecutivament fins a 12 dosos de 9 de manera consecutiva. Els Minyons van obrir amb un 3de9f d’ofici, però a la tercera ronda van desmuntar el primer atac de 4de9f de l’any, que amb sisens col·locats no van veure bé. En el seu lloc van completar el 4de8.
Els Capgrossos de Mataró sí que van anotar-se el 4de9f, primer del curs pels de la camisa blava, que va treballar-se pels pisos superiors durant la baixada però sense complicacions es va descarregar. Van sumar el tercer 3de9f de l’any, amb canvis destacats al tronc, i un 2de8 folrat que els seus castellers van acabar demanant un pis més, com està previst que ataquin per les Santes.
Per la seva banda els Castellers de Terrassa van confiar en el 3de8 per obrir l’actuació, castell que ja havien completat en dues ocasions. Ahir, però, només el van poder coronar. Es va tancar amb perill i finalment va petar a nivell de terços. Van completar el 5de7 i el 2de7, aparcant l’estrena del 4de8.Tripleta màgica dels borinots

Els Castellers de Sants van estrenar el 4de9f el passat dissabte (foto: Carles Paniello)

Publicitat

Aquest dissabte els Castellers de Sants van anotar-se el primer 4de9f i amb ell, la tripleta màgica. Malgrat va costar trobar les mides, van desmuntar el peu en dues ocasions, el castell va mostrar-se solvent. Ara els santsencs ja enllesteixen l’atac a la gamma extra, que podria arribar dissabte vinent al Pla de la Seu de Tarragona. Al finalitzar la diada van fer una prova Elenfilant el 2de9 fins el pis de sisens.
Per la seva banda els Castellers de la Sagrada Família van completar el segon 3de7 aixecat per sota del curs, a més del 7de7 i el 5de7, mentre que els Castellers d’Esplugues van anotar-se el 5de7, 4de7 amb l’agulla i el 4de7.

Lloret, plaça de 9

Els Castellers de Vilafranca van convertir Lloret de Mar, població d’origen del seu cap de colla, en nova plaça de 9 gràcies a un 3de9f que va incorporar novetats al tronc. Els vilafranquins van afegir la torre de 8 folrada i el 4de8, i van finalitzar amb el pilar de 6. Com els de Sants, també preparen l’assalt a la torre de 9 enmanillada pel proper dissabte a Tarragona.
Al seu costat els Marrecs de Salt van repetir el 3 i el 4de8 i van donar rodatge a un 5de7 pensat en aixecar-lo un pis més, mentre que els Castellers de l’Alt Maresme van recuperar el 5de7, el tercer de la seva història, que no feien des del 2016. També van estrenar el 4de7 i van afegir el 3de7.

La Jove de Tarragona porta el 3de9 a Cambrils

Els tarragonins van completar el quart 3de9f de l’any ahir diumenge a Cambrils, tancant el primer tram de la temporada en molt bona forma. A més, van afegir el 4de8 amb l’agulla, el 5de8 i el pilar de 6. La colla local, els Xiquets, van tenir en el 3de7 la seva millor construcció, el seu primer castell de 7 del curs.

Els Gausacs coronen el 3de9f

Aquest diumenge a la tarda els Castellers de Sant Cugat van apuntar-se el primer castell de 9 de l’any, el tercer de la seva història i el més matiner. L’execució va ser molt treballada i nerviosa, van coronar-lo amb esforç i a la sortida de la canalla es va acabar el gas. El castell va acabar perdent-se pels pisos inferiors. Els Gausacs havien descarregat el 5de8 després d’un intent desmuntat i van tancar l’actuació amb el 4de8. Els Marrecs de Salt van optar per repetir l’actuació del dia anterior a Lloret de Mar amb el 3 i el 4de8 i el 5de7, mentre que els Moixiganguers d’Igualada van completar el 3de8 i el 5de7, però van desmuntar el 4de8 i en repetició van baixar-li un pis.

3de9f carregat pels Castellers de Sant Cugat, el més matiner de la seva història (foto: @gausacs)

D’altres actuacions destacades són la segona tripleta de 8 dels Xiquets de Reus en solitari, el passat divendres al migdia en la festivitat de Sant Pere, el dia gran de la festa major reusenca. També els 3 i 4de8 que van descarregar els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, el segon doblet de 8 del curs, a més del 5de7 i el pilar de 5 sense mans del segon al terç. També es van fer castells de 8 al Camp d’en Grassot de Barcelona, amb els Castellers de la Vila de Gràcia anotant-se el 4de8 després d’un intent desmuntat, construcció que també van fer els Castellers de Sabadell però desmuntant el 3de8 en segona ronda, mentre que els Castellers de Lleida no van poder revalidar el carro gros, també quedant en intent desmuntat per partida doble.

Una altra novetat del cap de setmana és el 3de7 dels Castellers del Prat, el primer castell de 7 pìsos de la història d’aquesta formació nascuda el 2014.

3de7 dels Castellers del Prat, primer castell de 7 de la seva història

Podeu consultar totes les actuacions del cap de setmana clicant aquest enllaç:

Tots els castells del cap de setmana (del 29 de juny a l’1 de juliol)Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.