Primer doblet de 9 i pilar de 7 dels Castellers de Vilafranca

La Diada del Pla de la Seu d’enguany estava condicionada pels estats de forma i d’ànims de les tres colles protagonistes, i malgrat no poder mantenir el nivell d’altres temporades, els dos castells de 9 dels Castellers de Vilafranca van aportar qualitat a la tarda. Per la seva part, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants van completar castells de 8 sense dificultats.

Alegria verda

Els verds van acabar celebrant amb alegria la seva actuació, mostra de la importància que va suposar complir amb els seus objectius i deixar anar la tensió acumulada. I és que no va ser una tarda fàcil pels vilafranquins, per què els dos castells de 9 van estar precedits d’intents desmuntats en primera instància. Les cares noves i els troncs rejuvenits també van ser l’altra part positiva de l’actuació.
El 3de9f inicial va avisar aviat i amb dosos col·locats van optar per baixar-lo. A continuació va millorar les sensacions per anotar-se el tercer del curs, un mes després del darrer.
En el 4de9f les prestacions van ser similars, remenat en la pujada, la construcció els va obligar a desmuntar-lo amb prudència, mentre que a la segona, si bé li va mancar ritme, es va coronar amb relativa comoditat. A la baixada, però, van superar una batzegada que va fer trontollar l’estructura tot i que no els va impedir descarregar-la per primera vegada en aquest curs. El seu tercer castell, la torre de 8 folrada, va semblar nerviosa, mentre que l’estrena del pilar de 7 folrat, amb nova aliniació, va passar amb bona nota. Es tracta de la millor actuació de l’any pels de Vilafranca, que enceten un juliol amb compromisos importants.

Protagonisme pels castells de 8

 

Els amfitrions i organitzadors de la diada, els Xiquets de Tarragona, van optar per donar protagonisme als dos castells bàsics de 8, que van anotar-se sense problemes, però el 5de8 aquesta vegada va quedar desat al calaix. El seu cap de colla, Oriol Peiró no descarta que se’l plantegin a Altafulla la setmana vinent, i un cop arribi, el següent pas serà apostar pel castell de 9.

També amb precaució, obligada, van plantejar-se la diada els Castellers de Sants. El seu millor registre va ser el 4de8, acompanyat del 5 i el 7de7. Un nivell molt per sota de l’esperat però condicionat per les baixes i la llenya del 2de8f provat al Vendrell a principis de juny.

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here