Divendres, 23 juliol 2021

Pagès Editors publica ‘Breu història dels Castells i la Muixeranga’, de Jordi Bertran

Forma part de la sèrie Divèrsia.cat, dirigida per Josep-Lluís Carod-Rovira, i es començarà a publicar a la tardor

|

- Publicitat -

El passat dimarts, en el marc de La Setmana del Llibre en Català es va presentar la ‘Breu història dels castells i la muixeranga als Països Catalans’, del gestor cultural tarragoní Jordi Bertran, on repassa l’origen de la tradició castellera amb la muixeranga valenciana. El llibre segueix els homes valencians que entre els segles XVII i XIX van exportar-la a diferents territoris. A Catalunya, els receptors d’aquella manifestació patrimonial la revolucionaren tècnicament a finals del segle XVIII i assoliren primer el castell de sis pisos i després construccions de fins a nou. La muixeranga mantingué la seva tècnica primitiva en algunes localitats del País Valencià.

‘Breu història dels castells i la muixeranga als Països Catalans’ forma part de la nova col·lecció que Pagès Editors ha presentat per donar a conèixer la història i la cultura del conjunt dels Països Catalans. Es tracta de Divèrsia.cat, una sèrie de breus manuals d’història sobre diferents moviments i expressions culturals, socials, polítiques, religioses i econòmiques que han tingut lloc a la societat contemporània. L’objectiu de la col·lecció, dirigida per l’exvicepresident del Govern i filòleg Josep-Lluís Carod-Rovira, és oferir a un “públic divers” una “aproximació a diferents temes d’interès general”, com la maçoneria, la llengua, l’art o el feminisme amb un llenguatge entenedor.

Els manuals es començaran a comercialitzar a partir de la tardor en format de llibres de butxaca i inclouran també una cronologia amb les dates més importants sobre el tema que tracten, a més d’un conjunt de referències bibliogràfiques per als lectors que vulguin aprofundir més en les temàtiques.
Carod-Rovira emfatitza que l’objectiu de la col·lecció no és “arreglar el món”, sinó “facilitar el coneixement” amb la “naturalitat més absoluta”. D’aquesta manera, segons explica la direcció, la sèrie de manuals breus té al voluntat d’adreçar-se a tots els públics amb un llenguatge divulgatiu perquè, així, periodistes, mestres i el públic general interessat en aspectes relacionats amb els Països Catalans puguin trobar en aquests llibres “eines” per entendre i explicar temes d’interès.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.