Dissabte, 19 juny 2021

Mor Eusebio Domingo i Forés “Sebiu de la Gallineta”, excap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

|

- Publicitat -

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha informat aquesta tarda de la mort d’Eusebi Domingo i Forés als 91 anys d’edat. Més conegut amb el sobrenom de “Sebiu de la Gallineta”, va ser cap de colla de l’entitat durant 11 temporades, convertint-se en un referent d’una època on la tradició recupera construccions importants que no s’assolien des del segle XIX.

Pagès de professió i casteller des de la postguerra, primer a la colla unificada dels Xiquets de Valls i posteriorment a la Muixerra de Valls, fins que es va dissoldre, l’any 1958 va entrar a formar part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Deu anys més tard, agafaria el càrrec de cap de colla en una època complicada per l’entitat, però que va saber redreçar gràcies als primers èxits del seu mandat, l’any 1969, carregant el pilar de 6 i el primer 5de8 del segle XX, a més del primer 3de8 descarregat dels rosats. Sota el seu lideratge es carrega el primer 2de8 amb folre del segle, en el marc del mític Concurs de Castells de 1970, i quatre anys més tard, completen la primera tripleta de 8 del segle.

Domingo va exercir el càrrec fins el 1979, quan va ser substituït per Guillem Bartolí.

Com a membre del tronc, el “Sebiu de la Gallineta” serà recordat, entre d’altres, com un dels primers segons dels castells de 9 del segle XX, el 4de9f descarregat del 1981 i el 3de9f carregat un any després.

Fills i nets de Domingo han continuat la tradició, fins i tot un dels seus fills, l’Eusebi Domingo Molina “Sebiet”, també va convertir-se en cap de colla dels rosats, l’any 1990.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls l’ha definit com un “bon home, patidor, amb caràcter però sempre amb una mitja rialla i els ulls vidriosos cada cop que la Colla Vella assolia un gran èxit, a la vegada que profundament afectat quan les coses no anaven bé. Amic de tothom i afable, amb qui parlar de castells era tota una experiència per la passió que hi posava i les anècdotes que explicava”.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.