Minyons i Jove revaliden el 3de9f i Lleida i Sagals estrenen el 4de8

El 3de9 amb folre ha estat el sostre d’aquest cap de setmana, castell que es va poder veure a una masia particular, la de Can Cassanyes, propietat de qui va ser fundador dels Castellers de Vilafranca. La colla penedesenca es va anotar la millor actuació del cap de setmana. També de la mà dels Minyons de Terrassa i de la Jove de Tarragona, a Barcelona i Vilanova respectivament.

   

Els Minyons encaminen la festa major de casa a un ritme més pausat que en d’altres temporades, el d’ahir tot just es tracta del segon castell de 9 del curs, que els va obligar a  defensar l’estructura especialment a la baixada. Van obrir amb el 2de8 folrat, que apunta a pujar-lo un pis més el proper 1 de juliol, i van tancar amb el 4de8 i el pilar de 6. Allà els amfitrions Castellers de Barcelona van anotar-se la segona tripleta de 8 -el dia abans a la vigília van optar per la clàssica-, i hauran de seguir treballant de cara al 5de8 i castells de 9, que ahir diumenge finalment van descartar. Els Castellers de Sabadell van tenir el 4de8 com a construcció més destacada, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia van ensopegar carregant el 7de7.

A Vilanova la Jove de Tarragona va completar també el segon 3de9f de l’any i va sumar un altre 5de8, dos castells que previsiblement també formaran part de la diada de Sant Joan a més de la possible estrena del 4de9f. Els Moixiganguers d’Igualada finalment no van estrenar el 5de8 i van optar per anotar-se una tripleta de 8 més, la cinquena del curs. A 15 dies per la seva festa major, els Castellers de Sant Cugat es van decantar per la clàssica de 8, mentre que els Bordegassos de Vilanova van completar el 4de8, després d’un intent desmuntat, i el 2de7, però van deixar el 5de7 en carregat.

De la resta d’actuacions cal destacar el primer 4de8 de l’any pels Sagals d’Osona i dels Castellers de Lleida. El dels primers va servir per completar la primera clàssica de 8, mentre que pels de la capital del Segrià es tracta de la primera construcció de 8 pisos de la temporada, després de desmuntar la mateixa construcció a inicis del mes de maig.

A La Bisbal del Penedès els Xicots de Vilafranca van descarregar la torre de 7 però van  desmuntar els primers atacs de l’any sobre el 3de8. Els Xiquets de Reus completaven dissabte la clàssica de 8 en solitari, mentre que els Castellers de Sants van passejar el 3 i el 4de8 a Algemesí, en la trobada de Muixerangues.

Els Castellers de Lleida coronant el seu primer castell de 8 de la temporada

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here