Meritxell Mañané: “Volem aportar il·lusió, però també seny i realitat”

0
1819

Josep Torreño 

 

Té només 25 anys, és mestra en Educació Especial i castellera des de 2003. En els castells ha ocupat algunes posicions, especialment a la pinya, fent de tap o tancant els darrers cordons, però també ha anat parant a baixos alguns pilars. Va ser cap de canalla i des de dissabte, amb el suport en l’assemblea, Meritxell Mañané s’ha convertit en la cap de colla dels Castellers de Barcelona per les properes dues temporades.
Il·lusió

“M’ho van plantejar i vaig veure més gent il·lusionada de la que m’hagués esperat”, ha dit a MónCasteller la flamant cap de colla l’endemà d’una assemblea que va aprovar la seva proposta amb 75 vots a favor, cap en contra i un vot en blanc. “El que em va fer prendre la decisió final va ser veure que estava envoltada de les persones que han portat la Colla fins ara, en diferents àmbits i que teníem el seu suport.”

La Meritxell ja havia estat cap de canalla anteriorment, un càrrec de responsabilitat que reconeix que li proporciona “un aprenentatge en major o menor mesura, però ser cap de canalla és una feina complicadíssima en la qual has d’estar pendent de moltes coses i cuidar els petits detalls.” Tot i així, sap que encara ha d’aprendre molt i que hi ha diferències abismals entre ser cap de canalla i cap de colla “però segur que podré aprofitar molt del que vaig aprendre en aquella època” diu.

“Volem aportar il·lusió, però també seny i realitat. Hem de créixer molt i treballar amb tranquil·litat, assegurar una bona base per poder encarar reptes superiors en el futur.”

Joventut 

10500481_10152823146484976_4060823481130973488_nMañané liderarà la formació al costat d’un equip també molt jove, amb Jordi Planas (20 anys) com a cap de pinyes i Lara Correas (22) com a cap de troncs i Robert Roselló (25 ) , cap de canlla, entre d’altres. No serà la primera vegada que la colla aposta pel talent de la joventut; en el seu dia Josep Dàvila es va convertir en el Cap dels barcelonins amb només 23 anys. “Afortunadament la nostra proposta ha tingut una molt bona acollida, el jovent està il·lusionat d’estar a primera línia, i que això passi vol dir que la colla està ben viva, que té futur…”. Mañané apunta que ja fa temps que el jovent s’implica en diferents equips de treball i que aquest té un paper important a la colla “la diferència ara és que tots hem fet un pas endavant, però ningú parteix de zero”. La tècnica nova també comptarà amb l’experiència de diverses persones que han dirigit la colla fins ara “i que ens han fet arribar al nivell màxim.”

Objectius

En les dues temporades que s’han proposat treballar al capdavant de la tècnica, Meritxell Mañané explica els objectius, sense esmentar construccions: Assumir i consolidar. “Treballarem pas a pas, sense pressa, plantejant-nos nous objectius només quan haguem consolidat el nivell anterior.” Això passarà en primer lloc per assolir amb confiança castells de 8 i mig i de 9 “sense patir perquè són castells que ja formen part de l’ADN de la Colla i que tenim al nostre abast.” A partir d’aquí serà quan es plantegin parlar de reptes superiors “però fins arribar a allà ens queda molta feina”. Ho tenen molt clar, com també saben quina serà la clau per aconseguir allò que es volen proposar:“sobretot il·lusió, però també seny i realitat. Hem de créixer molt i treballar amb tranquil·litat, assegurar una bona base per poder encarar reptes superiors en el futur”, sense deixar de banda el creixement de base, renovar la canalla, els troncs i augmentar la seva massa social.

Preguntada per quin és el seu parer particular sobre la diada de la Mercè de colles convidades i la presència exclusiva dels Castellers de Barcelona com a colla local, la Meritxell adopta la línia habitual “totes les colles del món casteller tenen una de les seves màximes diades coincidint amb la festa major de la seva localitat. Si portem el nom de Barcelona hem de poder seguir tenint una diada pròpia com a amfitrions a la festa major de Barcelona. On, sinó?”.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.